MASOVNA OKUPLJANJA OD 21. JUNA? Vesić - Beograđani zaslužuju povratak u normalan život!

Novosti online

06. 06. 2021. u 09:05

PREMA zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu je sa jučerašnjim danom vakcinisano 717.545 lica što iznosi 51,6 odsto punoletne populacije, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

МАСОВНА ОКУПЉАЊА ОД 21. ЈУНА? Весић - Београђани заслужују повратак у нормалан живот!

Foto Tanjug

- Revakcinisano je 629.922 što je 45,3 odsto punoletne populacije. U populaciji starosti između 65 i 74 godine vakcinisano je 80,51 odsto građanki i građana. U Beogradu je od početka masovne imunizacije dato 1.347.467 doza vakcine, a prosečna starost vakcinisanih je 56,4 odsto - objasnio je Vesić.

On je dodao da, kada je u pitanju mlađa populacija starosti od 18 do 40 godina, u Beogradu je procenat vakcinisanih skoro 22 odsto što je najbolji rezultat u Srbiji. U nekoliko centralnih beogradskih opština kao što su Vračar, Stari Grad i Savski venac ovaj procenat je blizu 40 odsto.

Vesić je naglasio da u Beogradu virusa skoro i da nema.

- Juče je u Beogradu bila zaražena samo 21 osoba virusom kovid 19. To je najmanji broj zaraženih u Beogradu u poslednjih godinu dana. Učešće broja zaraženih u Beogradu u odnosu na 145 u Srbiji je 14,48 odsto. Ako se zna da je procentualno učešće stanovnika Beograda u stanovništvu Srbije preko 25 odsto jasno je da se u našem gradu vide pozitivni efekti vakcinacije - izjavio je zamenik gradonačelnika.

On je naveo da je noćas Hitna pomoć imala samo dve kovid intervencije od čega je jedna bila interklinički prevoz, šo se nije dogodilo godinu dana.

- Upravo zato ja očekujem da se u Beogradu već od 21. juna dozvole masovna okupljanja, koncerti, svadbe, kongresi i svi oni drugi događaji kako bi se vratili normalnom životu. Nadam se da će se to dogoditi u čitavoj Srbiji, ali ako neke sredine ne budu mogle da imaju pedeset odsto vakcinisanih, Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Sremska Mitrovica ili Užice nemaju razloga da čekaju neuspešne i da budu kažnjeni zato što neko u tim opštinama nije uradio svoj posao - kazao je Vesić i dodao da su se Beograđanke i Beograđani pokazali najodgovornijim i zaslužuju povratak u normalan život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata