ZABRINJAVAJUĆA STATISTIKA: Problem povezan sa mentalnim zdravljem ima četvrtina mladih

J. L.

02. 06. 2023. u 20:24

U SKUPŠTINI grada Sombora održan je okrugli sto pod nazivom „Povezani za bolje mentalno zdravlje mladih“.

ЗАБРИЊАВАЈУЋА СТАТИСТИКА: Проблем повезан са менталним здрављем има четвртина младих

foto: Grad Sombor

Okrugli sto je okupio predstavnike Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Omladinskog saveza udruženja „OPENS“ iz Novog Sada, Somborskog edukativnog centra, kao i „UNICEF“ Srbije, koji su diskutovali o trenutnom stanju mentalnog zdravlja mladih sa akcentom na uticaj nedavnih tragičnih događaja.

Kako se moglo čuti, gotovo četvrtina mladih ljudi širom sveta bori se sa nekim problemom koji je povezan sa mentalnim zdravljem, a još je više onih koji svakodnevno nailaze na brojne izazove koji do takvih problema mogu dovesti.

-Grad Sombor već gotovo dvanaest godina podstiče, između ostalog, očuvanje i jačanje mentalnog zdravlja kod mladih, kroz realizaciju LAP-a za decu i LAP-a za mlade. Posle otvaranja Omladinskog centra u Somboru, koje očekujemo u jesen, biće osnovan i Klub za mentalno zdravlje mladih, kao mesto u kojem će imati dostupnog sagovornika za prevazilaženje problema sa kojima pokušavaju da se izbore sami, te u sklopu kojeg će biti realizovani brojni programi psihološke podrške mentalnom zdravlju mladih - najavio je Branislav Svorcan,  pomoćnik gradonačelnika Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

DOGOVORI SE SA REŽISEROM Kamera ulovila detalj na Memedoviću tokom Potere - komentari ne prestaju da se nižu