Najčešći razlozi zbog kojih se posećuju privatne klinike

Novosti online

18. 04. 2022. u 09:30

TREND korišćenja usluga koje pružaju privitne klinike u stalnom je rastu, a razloga je suštinski mnogo.

Најчешћи разлози због којих се посећују приватне клинике

Foto Shutterstock

Od nemogućnosti da se u državnoj praksi dođe do određenih specijalista, preko nemogućnosti obavljanja određenih analiza, pa sve do toga da pojedine usluge državna praksa ne podržava, privatna doživljava procvat iz godine u godinu, a tome svedoči i sve veći broj privatnih klinika koje postoje i koji se stalno uvećava.

Naravno, uvek postoje određeni razlozi koji utiču na to da se privatna klinika poseti pre državne, a o tim najčešćim razlozima će i biti reči. Jeste li spremni za malo statističkih procena?!

Otkrivanje tumora u privatnoj praksi

Samo lečenje, kada se tumori pojave, zahtevaju da se uključi državna praksa i njeni lekari u procese koji predstoje. Međutim, pre svega toga, uočavanje promena i otkrivanje same bolesti može da potraje, a nekada u tom čekanju i da zakasni. Zato se pacijenti, kada god se tumori pojave kao mogući problemi, odlučuju da kroz privatne poliklinike odrade potrebne analize i preglede kako bi se utvrdila tačna dijagnoza. Zašto je to tako?

Iako se ovakve analize nekad prilično i plaćaju, činjenica je da život i zdravlje nemaju cenu. Privatna praksa nudi rađenje analiza i pregleda, te dobijanje rezultata u najkraćim rokovima, kao i obavljanje snimanja, bez višenedeljnih, a nekada i višemesečnih čekanja, zbog čeega se njima i odlazi. Činjenica da se do dijagnoze brže dolazi, a posebno kada su tumori u pitanju, može da spasi život, zbog čega se privatna praksa često izdvaja kao primarna.

Estetska hirurgija i estetski zahvati

Osim u slučajevima kada zdravstvena zaštita to predviđa, zahvati estetske hirurgije nisu predviđeni za obavljanje u okviru državnih bolnica i klinika. Zato se i pojavljuje sve veći broj specijalističkih ordinacija, poliklinika i klinika privatne prakse, koji kao primarne usluge nude promene koje se ostvaruju u domenu estetske hirurgije.

Pored postojanja opcije rada osnovnih analiza, pregleda, kao i dobijanja potrebnih rezultata, estetska hirurgija je broj jedan razlog zbog kojeg se pacijenti pojavljuju na vratima poliklinika privatne prakse. S jedne strane to što se plastične operacije ne obavljaju po želji u državnim bolnicama, s druge strane činjenica da savremeno doba često i zahteva određene forme izgleda, čine da estetska hirurgija ima sve veću popularnost, samo sa zahtevima koji se s vremena na vreme menjaju.

Stomatološke usluge

Poseta stomatologu nije besplatna, pa čak ni u državnoj praksi, osim za određene kategorije, zbog čega se privatne klinike češće posećuju sa zahtevima vađenja, popravki zuba, a onda i menjanja zuba, izbeljivanja i slično. Iako cene jesu više u tom slučaju, procesi se završavaju brže, ne čeka se dugo, a i materijali su daleko kvalitetniji, pa je stomatologija u tom smislu skoro cela u privatnoj praksi.

Kako se nalazi sigurna poliklinika Beograd

Manja mesta obiluju informacijama , pohvala i negativnim kritikama, dok je za veće gradove to nešto drugačije. Sam Beograd ima ogroman broj privatnih poliklinika, a odluka uvek mora da padne na jednu. Zato morate da se informišete dobro. Prvi način jeste pretraga na internetu, gde kroz samo jednu frazu ’poliklinika Beograd’ možete naći informacije o svim postojećim, a onda kroz njihove sajtove dalje informacije o uslugama, lekarima, ponudama, pa čak i samim utiscima.

Ne samo poliklinika Beograd, već i za svaki drugi grad pretragu započnite na ovaj način, a onda na osnovu stručnosti lekara, koje su uvek istaknute, ponude, moći ćete lakše da odlučite kome da poklonite svoje poverenje. Danas je čak lako doći i do osoba koje su prošle kroz ono šta je i vama potrebno, pa će upravo iskustvo trećeg lica biti ono koje će vam najviše značiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)