POSTOJALA JE CRNA GORA I PRE ĐUKANOVIĆA: Zogović razotkrio Milov projekat političko-identitetskog inženjeringa

Novosti online

20. 05. 2021. u 17:08

POSLANIK Demokratskog fronta Milun Zogović izjavio je da je pogubno i obesmišljavajuće da se dugogodišnja istorija nezavisnosti i samostalnosti države Crne Gore svodi na deceniju i po Đukanovićeve vladavine.

ПОСТОЈАЛА ЈЕ ЦРНА ГОРА И ПРЕ ЂУКАНОВИЋА: Зоговић разоткрио Милов пројекат политичко-идентитетског инжењеринга

Foto D. Milovanovvić

- Nakon Rusko-Turskog rata, Crna Gora je svoju nezavisnost i samostalnost dobila na Berlinskom kongresu 1878. godine. Berlinski kongres je bio revizija Sanstefanskog mirovnog ugovora od 3. marta 1878. godine. Na njemu su učestvovale 6 velikih sila u Evropi: Rusija, Velika Britanija, Francuska, Austrougarska, Italija i Nemačka u pregovorima sa Osmanskim carstvom a ishod je bio da su Rumunija, Crna Gora i Srbija priznate za nezavisne i samostalne drzave - saopštio je Zogović.

On podseća da je sutra 21. maj - dan kada je Crna Gora istupila iz državne zajednice sa Srbijom.

- Crna Gora je i u SFRJ i u SRJ i u zajednici Srbije i Crne Gore imala:  Predsednika Republike, Predsednika Vlade i Predsednika Skupštine, samo deo nadležnosti je bio delegiran federalnoj drzavi. Nezavisnost i državnost nije dovođena u pitanje a samostalnost je obnovljena 21. maja 2006. godine. I to na pokradenom referendumu o čemu pored živih svedoka svedoče i hiljade stranica "Bele knjige" o referendumskim neregularnostima - navodi poslanik DF-a.

Zogović ističe da se od tada politička pretenzija jednog čoveka i njegove partije predstavlja kao početak državnosti, dok se projekat političko-identitetskog inženjeringa prodaje kao istorijska istina.

Foto: DF

- Vekovi se žele zamagliti sa periodom Đukanovićeve vladavine, sa ciljem sticanja pogrešnog utiska da su naša državnost, samostalnost i nezavisnost vezani za političku sudbinu poslednjeg evropskog diktatora. Uporište za ovu prevaru i istorijski falsifikat pronalaženo je kroz razne sinekure kojima je kupovana lojalnost, kako bi se očuvanje Đukanovićevog trona prestavljalo kao odsudna bitka za odbranu države. Nakon promena od 30. avgusta. 2020. godine sve je manje onih kojima se može na takav način manipulisati i kojima je prihvatljiv takav Đukanovićev istorijski falsifikat. Jasno je svima da je Crna Gora postojala pre Đukanovićeve vladavine i da će kao suverena i nezavisna država postojati i nakon Đukanovića koji ju je pretvorio u privatnu državu vladajuće kaste. Upravo je period te vladavine jedna od najvećih mrlja u slavnoj slobodarskoj istoriji Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (3)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina