DPS PRETVARA CETINJE U POLIGON EKSTREMIZMA: Demokrate najoštrije osudile napad na zgradu Cetinjske Bogoslovije

M. S.

16. 04. 2021. u 14:18

KLUB odbornika Demokrata u Prestonici Cetinje, najoštrije je osudio napad na zgradu internata i decu, učenike cetinjske Bogoslovije, ''kao i uništavanje imovine našeg Cetinjanina, prijatelja i komšije, profesora fizičkog vaspitanja Petra Lekića''.

ДПС ПРЕТВАРА ЦЕТИЊЕ У ПОЛИГОН ЕКСТРЕМИЗМА: Демократе најоштрије осудиле напад на зграду Цетињске Богословије

Foto: Demokratska Crna Gora

- Nema nikakve sumnje da je sve ovo što se dešava poslednjih godina, naročito poslednjih meseci nakon pada trodecenijeske diktature produkt konstantnog huškanja i govora mržnje sa najviših adresa u krajnje desničarskoj organizaciji DPS i njihovim partnerima. Čak i u mnogo turbulentnijim vremenima, devedesetih godina među našim sugrađanima nije bilo ovakvih incidenata, zavađanja celih porodica i divljanja po ulicama, a Cetinjani su goste uvek dočekivali i ispraćali sa najvećom čašću i uvažavanjem, odakle god oni dolazili. Posebno se svi sa poštovanjem sećamo koalicione vlasti LSCG i SNP u Prestonici, potpuno ideološki suprotnih političkih subjekata, ali bratski okupljenih oko dobra Cetinja, kao najmirnijeg i najčasnijeg perioda u vršenju vlasti na Cetinju od 1990 godine do danas - ističu iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prestonice Cetinje, iz koga naglašavaju da su ''desničarska organizacija DPS i njeni partneri ovaj grad pretvorili u poligon za divljanje ekstremizama i bazu za skrivanje iza crnogorske zastave i njihov lažni patriotizam''.  

- Ovo što se događa u poslednje vreme nije Cetinje i ovo se pod hitno mora zaustaviti! Cetinju i Crnoj Gori je više nego ikad potreban mir, sloga, iskreni dijalog, rješavanje svih problema i nesuglasica za stolom, civilizovano, razgovorom i zajednički rad na napretku sveukupnog društva i države. Stoga, pozivamo sve klubove odbornika u Skupštini Priestonice da se oglase i jasno i nedvosmisleno osude napad na djecu iz Bogoslovije i našeg sugrađanina Petra Lekića i sve ovakve i slične incidente usmerene ka širenju mržnje i dizanju tenzija, ma sa koje strane dolazili. Posebno pozivamo gradonačelnika Prestonice i OO DPS Prestonice da se oglase ovim povodom, ali i da pokušaju skrenuti pažnju predsedniku njihove partije da je njegovo vreme prošlo i objasniti mu da se cetinjske familije i braća po Crnoj Gori sigurno neće deliti i zavađati zbog njegove fotelje i njihovih miliona - saopštile su Demokrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom