KRIVIČNA PRIJAVA I DUŠKU MARKOVIĆU: Oštetili budžet Crne Gore za 16,94 miliona evra

Srna

09. 04. 2021. u 23:25

PREDSEDNIK Odbora direktora "Elektroprivrede Crne Gore" Milutin Đukanović podneo je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više lica, uključujući bivšeg premijera Duška Markovića, bivšeg ministra energetike Dragice Sekulić i bivšeg predsednika Odbora direktora ovog preduzeća Đoka Krivokapića, jer su, kako tvrdi, oštetili državni budžet za 16,94 miliona evra.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА И ДУШКУ МАРКОВИЋУ: Оштетили буџет Црне Горе за 16,94 милиона евра

Foto: Tanjug

Đukanović je prijavu podneo i protiv vlasnika i zastupnika kompanije "Uniprom" Veselina Pejovića, bivšeg izvršnog direktora "Elektroprivrede" Igora Noveljića, bivših članova Odbora direktora Ranka Milovića, Samira Hodžića, Vladana Radulovića, Srđana Spaića, Miloša Konatara i Nikole Vujovića, kao i protiv izvršnog direktora Fonda za zaštitu životne sredine Jovana Martinovića.

Kako je saopšteno iz "Elektroprivrede", Đukanović je prijavu podneo zbog kriminalnog udruživanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i službenog položaja i protivzakonitog uticaja.

Oni su od 2020. do 2021. kao organizovana kriminalna grupa koju su organizovali Marković, Sekulićeve i Pejovića pribavili "Unipromu" protivpravnu imovinsku korist od 16,94 miliona evra.

Iz "Elektroprivrede" su naveli da su Marković i Sekulić protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, na šta ih je umišljajno podstrekao Pejović, kroz uredbu o aktivnostima za 2020. i 2021. opredelili broj besplatnih emisionih kredita za emisiju gasova sa efektom staklene bašte tako da pogoduje samo "Unipromu".

Đukanović je istakao da su oni bili svesni da je broj besplatnih emisionih kredita realno nepotreban, ali da je sve urađeno kako bi "Uniprom" neiskorišćeni broj besplatnih emisionih kredita preneo na "Elektroprivredu" uz enormnu nadoknadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)