KO ISPLAĆUJE DUGOVE "SIMON VOJAŽA"? Sindikalcima najvećeg autoprevoznika na severu Crne Gore uplate sumnjive, traže stečaj!

M. S.

10. 04. 2021. u 11:15

ZAHTEVAMO uvođenje stečaja u firmi i da to bude ubrzan postupak, kako bi se sprečilo, parcelisanje i krčmljenje imovine.

КО ИСПЛАЋУЈЕ ДУГОВЕ СИМОН ВОЈАЖА? Синдикалцима највећег аутопревозника на северу Црне Горе уплате сумњиве, траже стечај!

Foto M. Sekulović

Potrebno je hitno zaustaviti stvaranje preduslova za brutalnu pljačku imovine "Simon vojaža", izigravajući zakone, nekada najveće auto-prevozne firme na severu Crne Gore.

Naime, nepoznato i neovlašćeno fizičko lice izmiruje dugove preduzeća poveriocima, kako bi se, kroz izigravanje zakona, izbeglo uvođenje stečaja.

Ovo je ilustrujući "čudna" zbivanja u ovoj firmi kazao predsednik sindikalne organizacije i predstavnik radnika Nenad Radičević, koji naglašava da se stvaraju pretpostavke da se pristupi nekontrolisanom krčmljenju imovine.

"ZAŠTIĆENI" SUVLASNIK

PREOSTALI radnici "Simon vojaža" tvrde da je suvlasnik kompanije Mehmed Meša Adrović pošteđen provera vlasti jer je visoki funkcioner DPS, predsednik je Skupštine opštine Petnjica i predsednik Opštinskog odbora u Petnjici. Protiv njega je suvlasnik firme Simon Beranar, državljanin Luksemburga, podneo krivičnu prijavu, a posle započetog izviđaja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama predmet je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

- Tužilaštvo treba hitno da ispita ko je dao saglasnost i ko je ovlastio fizičko lice da izmiruje dugove "Simon vojaža", čiji je račun u blokadi. Po kom osnovu može fizičko lice da izmiruje dugove? Jasno je da neko želi da se dokopa samo autobuske stanice, jedne od najprometnijih u Crnoj Gori, i da onda sa njom radi šta hoće - kaže Radičević, koji tvrdi da su dugovi prema poveriocima i do milion evra, i da ovo što se trenutno radi otkriva prave namere. Jedino rešenje je uvođenje stečaja i prodaja celokupne imovine. Tražimo od Vlade i tužilaštva da ne dozvole da radnici ostanu na ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)