POSLE NAPADA KOMITA NA VOZILO VLADE: Ugrozili bezbednost štićene osobe i policije

V. K.

08. 04. 2021. u 22:10

ПОСЛЕ НАПАДА КОМИТА НА ВОЗИЛО ВЛАДЕ: Угрозили безбедност штићене особе и полиције

Foto: Printscreen

UPRAVA policije oglasila se povodom incidenta na putu Podgorica - Nikšić, u mestu Bogetići, kada su lakše povređene dve osobe, nakon što je grupa građana opkolila službeno vozilo Generalnog sekretarijata Vlade, kojim je upravljao službenik UP, i pokušala da spreči njegov prolazak.

-Obavljajući poslove neposrednog obezbeđenja štićenih ličnosti, članova uže porodice predsednika Vlade Crne Gore, u skladu sa važećim propisima, policijski službenik je, krećući se putnim pravcem Podgorica - Nikšić službenim motornim vozilom, u mestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću. U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a ceneći trenutnu situaciju na blokiranom delu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu. Kao što se može videti na objavljenom snimku, vozilo u kojem su se nalazile štićene ličnosti okružila je grupa lica koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu čime je bila ugrožena bezbednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika, saopšteno je iz policije.

Policijski službenik je, kako navode, imajući u vidu navedeno, pokušao da se službenim vozilom što pre udalji sa te lokacije, a da su građani koji su blokirali put okružili vozilo i "na razne načine aktivnim radnjama pokušali da spreče kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije".

-Sve činjenice i okolnosti u vezi ovoga događaja, a posebno okolnosti ugrožavanja bezbednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika će biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima. Pored navedenog i Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u delu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.

Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbeđivanja štićenih ličnosti, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)