DETALJI VELIKOG POŽARA U BARU: Uzrok bi mogle biti elektroinstalacije - šteta oko 700 hiljada evra

B. D.

05. 04. 2021. u 19:33

VREDNOST montažnog objekta površine 800 m2 i robe koja je uskladištena u ovom hangaru procenjuje se na oko 700.000 evra, a sve je izgorelo jutros za nepunih sat vremena.

ДЕТАЉИ ВЕЛИКОГ ПОЖАРА У БАРУ: Узрок би могле бити електроинсталације - штета око 700 хиљада евра

Foto: B. Dabić

Ovo je danas kazao vlasnik kompanije “Cerovo” Goran Đurović čija roba- građevinski material, je bila uskladištena u hangaru koji je u vlasništvu preduzeća “Femić”.

Požar je izbio  nekoliko minuta pre 8 časova, u jednom delu  hangara i za nepunih desetak minuta vatrena stihija je zahvatila celi objekat.

Foto: B. Dabić

- Desio se nemili incident u magacinu koji zakupljujemo od komapnije “Femić”, od Vladana Femića- Imali smo zajedničku veliku štetu. Šteta je kompletna. Nije se moglo ništa sačuvati. Ali,ono što je najvažnije niko nije stadao, niko nije povređen, kazao je Đurović koji se posebno zahvalio vatrogascima.

- Ti vredni momci su ulazili unutra, pokušavajući da ugase požar. Na sreću niko od njih nije povređen. Ovo će se sve obnoviti, pre ili kasnije. Nadamo se u podršku u osiguravajućih kuća, banaka, da prevaziđemo ovu situaciju, kazao je Đurović potvrđujući da je šteta velika- preko 600.000-700.000  evra.

- Treba da uradimo procenu štetu, procenu zaliha koje su uskladištene u objektu. Objekat se mora nanovo graditi - naveo je Đurović.

Kompanija “Cerovo” zapošljava oko 200 radnika. Đurović je kazao da će dati sve od sebe da se ovo ne odrazi na zaposlene.

- Uvereni smo da će zaposleni dati još veći doprinos nego do sada da bi kao tim prebrodili ovu teškoću, istakao je Đurović.

On se zahvalio predstavniku Vlade Crne Gore Filipu Adžiću, predsedniku Privredne komore Vlastimiru  Goluboviću, predsjedniku opštinu Bar Dušanu Raičeviću koji su došli danas na mesto incidenta i mnogim drugim kolegima privrednicima koji zovu i nude pomoć.

Golubović je kazao da  će sutra sazvati vanrednu  sednicu Upravnog odbora  i doneti odluke za podršku ovim kompanijama, uraditi preporuke prema Vladi i loklnoj samoupravi, kao i prema osiguravajućim kućama koje treba da intervenišu u što kraćem vremenu.

- Pozivam  na solidarnost koja je uvek prisutna u Crnoj Gori  kada su ovakve situacije. Da pomognemo,  da se ove kompanije što pre vrate redovnom poslovanju, sačuvamo svako radno mesto i da se radujemo njihovim budućim uspesima, kazao je Golubović.

Ispred Vlade, Adžić je kazao da su dogovorili sa Privrednom komorom i opštinom Bar da  deluju zajednički kako bi  pomogli kompanijama koje su u požaru pretrpele veliku materijalnu štetu.

Foto: B. Dabić

Predsednik Opštine Bar  kazao je da se saoseća sa vlasnicima dve značajne barske kompanije.

-Znamo da u kompanijama “Cerovo” i “Femić” radi značajan broj naših sugrađana. Ovo je veliki udarac za same kompanije - kazao je Raičević dodajući da  “barska  solidarnost je još jednom  bila na visini zadatka”.

- Naša  Služba zaštite i spašavanja je brzom reakcijom uspela da sačuva živote onih kojih su bili ugroženi, kazao je Raičević koji je zahvalio i Službama zaštite Ulcinja i Petrovca koji su došli na ispomoć.

- U ovom trenutku kada je pomoć privredi neophodna kroz jednu kordiniranu aktivnost, nastojaćemo da posledice ublažimo, sa nivoa lokalne uprave, sa nivoa Vlade, Privredne komore. To će biti način da pomognemo ovim kompanijama sada interventno, a i kroz pakete pomoći. Podsetiću da je reč o jednoj od najuspešnijih komapanija u Baru i Crnoj Gori. Naša je želja što skoriji  oporavak ovih kompanija - kazao je Raičević.

PRELIMINARNO- UZROK POŽARA ELEKTROINSTALACIJE

Uzrok požara utvrdiće istraga. Naloženo je da da  na lice mesta izađe  veštak  za požare, eksplozije i havarije, kao i veštak  elektro struke, kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar Radovan Đurišić. Prema preliminarnim rezultatima izviđaja,najverovatnije  uzrok požara su elektroinstalacije. Iz Službe zaštite i spašavanja su kazali da je požar lokalizovan i pod kontrolom,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna