SRBI IZVELI SEDAM TEŠKIH KRAĐA U BARU I ULCINJU: Mladići obijali kuće ljudi koji su u inostranstvu tokom policijskog časa

B.Dabić

29. 03. 2021. u 14:35

POLICIJA je uhapsila dvojicu državljana Srbije zbog sumnje da su izvršili sedam teških krađa na štetu više lica sa područja Bara i Ulcinja.

СРБИ ИЗВЕЛИ СЕДАМ ТЕШКИХ КРАЂА У БАРУ И УЛЦИЊУ: Младићи обијали куће људи који су у иностранству током полицијског часа

Foto: Uprava policije Crne Gore

Uhapšeni su Denis Ristić (24) i Aleksandar Pereza (24) koji su saslušani kod  nadležnog državnog tužioca.

PR Osnovnog suda u Ulcinju Sanja Mirović kaže da im je određen pritvor do 30 dana i oni su sprovedeni u ZIKS.

Njih dvojica su obijali kuće i u vreme kada je snazi bio policijski čas.


Tokom  kontrole vozila, u noćnim satima - u 01:50,  u blizini Vladimira,  policajci su uočili  da je automobil u kome su bili Ristić i Pereza, pun stvari za koje je kasnije utvrđeno da su ukradene.


Inače, dvojica državljana  Srbije nisu imali boravak u Crnoj Gori.  Novostima je potvrđeno da su za 15 dana izvršili minimalno sedam teških krađa u Baru i Ulcinju.
Oni  su tokom marta u naseljima Zeleni pojas i Šušanj u Baru kao i naselju Vladimir u Ulcinju vršili provalne krađe na način što su obijali porodične kuće lica koja se nalaze u inostranstvu iz kojih su otuđivali razne stvari i predmete kao i građevinske mašine koje su pretresom lokacije u Baru koju su navedena lica koristila za smeštaj  pronađene i biće vraćene vlasnicima.


Ne isključuje se mogućnost da im je neko od loklanih žitelja „tipovao“ kuće čiji su vlasnici uglavnom u inostranstvu.


- Barska policija je u saradnji sa službenicima Odeljenja bezbednosti Ulcinj nakon učestalih provalnih krađa u prigradskim i graničnim naseljima u opštinama Bar i Ulcinj izvela operativno taktičku meru zaseda. Tom prilikom nakon izvršenja krivičnog dela lišena su slobode dva državljanina Republike Srbije D.R. (24) i A.P. (24). Sumnja se da su ova dva lica izvršila sedam teških krađa na štetu više lica sa područja Bara i Ulcinja, navodi se u saopštenju Uprave policije.


Oni su izvršili i krivično delo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere