PRED SDT 11 PRIVEDENIH ČELNIKA: Aktuelni i bivši funkcioneri "Morskog dobra" osumnjičeni za zloupotrebu

B. DABIĆ

17. 02. 2021. u 06:34

PO nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni "Morskog dobra" privedeno je u utorak 11 ljudi. Iz policije je potvrđeno da su privedeni direktor "Morskog dobra" i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović.

ПРЕД СДТ 11 ПРИВЕДЕНИХ ЧЕЛНИКА: Актуелни и бивши функционери Морског добра осумњичени за злоупотребу

Foto Morsko dobro

Na listi privedenih, prema nezvaničnim informacijama su nekadašnji visoki funkcioner DPS Aleksandar Tičić, kao i Rajko Mihović, LJubomirka Vidović i Zorica Šarenac. Izjave su dali i Boro Lazović, Ivan Kalezić, Selim Resulbegović, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić. Svi su aktuelni ili bivši članovi Upravnog odbora "Morskog dobra".

SDT ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Informaciju je objavio i potpredsednik Vlade Dritan Abazović na "Tviteru".

- Bez obzira na sve prepreke, odlučna borba protiv korupcije se nastavlja - kazao je Abazović.

Kriminalistička policija je podnela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i protiv Snežane Kuč (51), odbornice Demokratske partije socijalista (DPS) i članice Glavnog odbora DPS zbog sumnje da je utajila porez i time oštetila državni budžet u iznosu od 117.480 evra.

Iz Uprave policije su saopštili da sumnjaju da je S. K. počinila ovo krivično delo tako što je u periodu od januara 2011. do marta 2016. godine, u nameri da izbegne plaćanje poreskih obaveza, u obliku poreza na dodatu vrednost, poreza na dobit firme "Robinia"d. o. o. Budva i poreza i doprinosa na lična primanja, nije podnosila PDV prijave u skladu sa zakonskim propisima, a što je bila u obavezi, kao ni prijave poreza na dobit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)