DA LI JE LETNJA SEZONA VEĆ IZGUBLJENA? Zbog velikog broja zaraženih i odlaganja vakcinacije turisti otkazuju dolazak u Crnu Goru

Tanjug

14. 02. 2021. u 10:51

STANjE sa epidemiološkom situacijom i blagovremenom imunizacijom će zasigurno nepovoljno uticati na letnju sezonu 2021, piše podgorička Pobjeda.

ДА ЛИ ЈЕ ЛЕТЊА СЕЗОНА ВЕЋ ИЗГУБЉЕНА? Због великог броја заражених и одлагања вакцинације туристи отказују долазак у Црну Гору

Foto: B. Dabić

List navodi da je turističko tržište u svetu je “živnulo”, ali da turisti već, zbog velikog broja zaraženih i odlaganja vakcinacije, otkazuju najavljene dolaske za Crnu Goru, prenosi portal CdM.

Predsednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Ranko Jovović izjavio je da nesigurnost koju izaziva odlaganje početka vakcinacije protiv kovid-19 ostavlja ozbiljne posledice po percepciju Crne Gore kao bezbedne i odgovorne turističke destinacije.

- Situacija sa velikim brojem zaraženih i trendovi koji su prisutni sada već ugrožavaju i samu letnju turističku sezonu imajući u vidu aktuelnu situaciju. Potrebno je što pre pokrenuti ovaj proces, saopštiti strategiju ne samo vakcinacije već i odnosa prema inostranim turistima kako bi se ona mogla iskomunicirati sa poslovnim partnerima u inostranstvu - rekao je Jovović.

On je ukazao da ozostanak izvesnosti namera postupanja države i komunikacije može imati teške posledice po crnogorski turizam i dovesti do znatno sporijeg oporavka i rasta nego što je očekivano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati