TAJ CRTEŽ JE GROTESKNI DEO CRNE GORE: Predsednik Herceg Novog osudio uvredljivu karikaturu ministarke Vesne Bratić

V.V.

22. 01. 2021. u 20:44

NAJOŠTRIJU osudu zbog uvredljive karikature ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić koja kruži društvenim mrežama, uputio je predsednik Herceg Novog, Stevan Katić.

ТАЈ ЦРТЕЖ ЈЕ ГРОТЕСКНИ ДЕО ЦРНЕ ГОРЕ: Председник Херцег Новог осудио увредљиву карикатуру министарке Весне Братић

Foto: V. Vujnović

-Situacija koju doživljava ministarka Bratić predstavlja najvulgarniji način maltretiranja, pokušaj povrede časti i ugleda i sajber zlostavljanje. Ova karikatura nije samo uvreda za ministarsku Bratić, već i za Crkvu i sve vernike, dakle većinski deo stanovništva Herceg Novog i cele Crne Gore, poručio je Katić i dodao da satira, kao književni izraz, može biti dobro oruđe da se ukaže na društvene anomalije, ali su sporna karikatura, kao i autor iste, omanuli i izazvali jedino „osećaj gađenja kod gotovo svakog građanina."

-Ovaj crtež odražava karikaturni i groteskni deo Crne Gore. Svi koji su na bilo koji način učestvovali u njegovom kreiranju i deljenju pripadaju trulom sistemu vrednosti kojem mora doći kraj, uveren je Katić.

Njegova poruka je i da dostojanstvo svakog građanina i građanke Crne Gore mora biti zaštićeno, a sloboda govora ne sme biti opravdanje za primitivne istupe pojedinaca, koji svojim (ne)delima ponižavaju i omalovažavaju sugrađane.

- Moramo težiti zajednici u kojoj nema mesta za mizoginiju i seksizam, koja će uvek osuditi ovakve „umetničke izraze" kao neadekvatan i necivilizovan prikaz stava ili mišljenja autora, poručio je predsednik Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)