POSTIGNUT DOGOVOR: Kineska vakcina stiže u Crnu Goru

V. KADIĆ

19. 01. 2021. u 18:14

CRNA Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Кинеска вакцина стиже у Црну Гору

Foto arhiva

To je rezultat dogovora na sastanku između predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović.

- Ministarka je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima- saopštavaju iz Ministarstva, ističući da su u završnoj fazi bilateralni pregovori sa drugim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa.

-I ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini. Takođe, nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024