SMETAJU IM NJEGOŠ I AMFILOHIJE: "Crnogorski zbor" tražio od vlade da uputi demarš Srbiji

V. K.

13. 01. 2021. u 07:26

NEVLADINO udruženje "Crnogorski zbor" zatražilo je od Vlade Crne Gore da Vladi Srbije hitno uputi odlučan demarš zbog toga što su, kako navode, pored glavnih saobraćajnica u Srbiji postavljeni veliki bilbordi sa pozivom "Obnovimo Njegoševu kapelu".

СМЕТАЈУ ИМ ЊЕГОШ И АМФИЛОХИЈЕ: Црногорски збор тражио од владе да упути демарш Србији

Foto V. Pavićević

- To je akt otvorenog negiranja nezavisnosti Crne Gore i agresije na našu zemlju. Pod vidom tobožnje duhovne inicijative i navodnog verskog jedinstva, Srbija na taj način direktno saopštava svoju nameru da uređuje unutrašnja pitanja u Crnoj Gori - poručuju iz "Zbora", dodajući da pomenuti bilbordi znače upravo nameru stvaranja situacije u kojoj će takozvani srpski svet, u određenom momentu krenuti u pohod za obnovu Njegoševe kapele.

SPORNO "Bodu" oči, Foto IN4S

I lokalna vlast u Nikšiću (DPS I Socijaldemokrate) naložila je nadležnim službama da uklone "cerade sa likom Amfilohija". To je izazvalo bes Nikšićana, koji stražare ispred zgrada na kojima se nalaze panoi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost