BURA U "URI": Adžić neće da glasa za Zakon o Crkvi, pa ga Dritan povlači iz Skupštine - u svoj kabinet!

Novosti onlajn

25. 12. 2020. u 21:40

БУРА У УРИ: Аџић неће да гласа за Закон о Цркви, па га Дритан повлачи из Скупштине - у свој кабинет!

Foto Crno na bijelo

GRAĐANSKI pokret URA, članica vladajuće većine na državnom nivou, na sednici Glavnog odbora podržao je izmene Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica. Međutim u toj stranci nije sve idealno kako se čini, naročito kad je ovaj Zakon u pitanju.

Poslanik Filip Adžić navodno nije zadovoljan izmenama Zakona i kao vernik NVO CPC ne želi da podrži zakon, pa ga je lider te partije Dritan Abazović povukao i postavio za člana svog kabineta.

Da ulazi u Abazovićev kabinet potvrdio je i Adžić, koji je prihvatio ponudu.

- Počastvovan sam pozivom Abazovića i činjenicom da on želi upravo moju pomoć i podršku u sklopu najsloženih oblasti delovanja koje se tiču nacionalne bezbednosti i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. To je veliki izazov, ali i obaveza, kako u ljudskom, tako i u profesionalnom smislu, koju teško mogu odbiti. Što se tiče mog odlaska iz parlamenta tu su stvari prilično jednostavne. Glavni odbor GP URA je doneo odluku da se podrže izmene Zakona o slobodni veroispovesti, i bez obzira na pojedinačno slaganje ili neslaganje sa tom odlukom, svi predstavnici Ure koji budu glasali tog dana, ispoštovaće volju većine sa Glavnog odbora, kao najvećeg organa partije. To je zapravo i osnov demokratije - naveo je on za RTCG.

Na sednici GP URA koja je održana u utorak bilo je negodovanja, a da bi smirio strasti i održao obećanje ostatku vlasti i premijeru Zdravku Krivokapiću, Abazović je postavio Adžića  za člana najužeg kabineta koji će biti zadužen za unutrašnju politiku, nacionalnu bezbednost i borbu protiv kriminala. Time je Abazović izbegao da izmene Zakona o slobodi veroispovesti ne prođu na Skupštini.

NJega će u poslaničkim klupama zameniti Suada Zoronjić koja je bila šesta na listi “Crno na bijelo”.

Iako je Abazović u jednom od mnogobrojnih intervjua ranije kazao da će Zakon o slobodi veroispovesti izmeniti za pet minuta, izgleda da će, kada je njegova patija u pitanju biti potrebno više vremena.

Podsetimo, Krivokapić je predložio je Skupštini da se dopuni dnevni red sednice Skupštine Crne Gore, zakazane 28. decembra, sa Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)