SAČUVATI HRIŠĆANSKU MISAO POMIRENJA PATRIJARHA IRINEJA: Predsednici Herceg Novog i Tivta upisali se u knjigu žalosti

V.V.

22. 11. 2020. u 15:11

PREDSEDNICI Herceg Novog i Tivta Stevan Katić i Željko Komnenović upisali su se u knjigu žalosti koja je u Generalnom konzulatu Srbije u Herceg Novom otvorena povodom smrti Njegove svetosti Partrijarha srpskog Irineja.

САЧУВАТИ ХРИШЋАНСКУ МИСАО ПОМИРЕЊА ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА: Председници Херцег Новог и Тивта уписали се у књигу жалости

Foto: Press služba HN

Predsednik  Katić istakao je da je ovo veoma tužan dan za pravoslavne vernike u Boki i Crnoj Gor ali i u svim gradovima u kojima žive pravoslavni vernici.

-Prethodnih dana nas je napustio i mitropolit Amfilofije. U dvadeset dana dva velika gubitka za Srpsku crkvu. Uz Dan žalosti i ovim upisom u knjigu žalosti  želeli smo da odamo poslednju počast našem blaženopočivšem patrijarhu Ireneju, napisao je Katić.

Tužan dan za pravosavne vernike u Srbiji, Crnoj Gori i regionu, reči su predsednika  Komnenovića koji je podsetio da je blaženopočivši patrijarh Irinej u Boki bio prošle godine na sabranju u Grblju.

-Dosta je pravoslavnih vernika vezano i duhovno i emiotivno za patrijarha Irineja koji je svedočio  hrišćansku misao pomirenja, neutralnosti i međuverskog sklada. To su vrednosti koje se baštine i u našoj Boki. Deo gradova u Boki je proglasio Dan žalosti i ostaje da svi mi nosimo u sećanju one vrednosti koje je nosio patrijarh Irinej, napisao je Komnenović.

Foto: Press služba HN

Saučešće je izraženo i institucijama Republike Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim vernicima koje baštine te vrednosti.

Konzul  Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović podsetio je da je  knjiga žalosti osim u  Generalnom konzulatu u Herceg Novom otvorena  i u Ambasadi Srbije u Podgorici a moguće je upisati se i sutra (23. novembra) od 11 do 15 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna