PROROK MESIJE DOČEKAO DA IZVEDE SVOJ NAROD IZ ROPSTVA! Reči oca Gojka odzvanjaju Cetinjskim manastirom - Joanikije služio pomen (FOTO)

Tanjug

31. 10. 2020. u 07:57

EPISKOP budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom i narodom služio je sinoć u Cetinjskom manastiru pomen kraj odra mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

ПРОРОК МЕСИЈЕ ДОЧЕКАО ДА ИЗВЕДЕ СВОЈ НАРОД ИЗ РОПСТВА! Речи оца Гојка одзвањају Цетињским манастиром - Јоаникије служио помен (ФОТО)

Foto: D.Milovanović

Kraj odra je govorio rektor Cetinjske bogoslovije otac Gojko Perović, koji je naveo da je "mitropolit kao prorok Mojsije dočekao da izvede svoj narod iz ropstva".

Foto: D.Milovanović

- Procvetala pustinja i kameno more se po ko zna koji put razdvojilo ovde u Crnoj Gori i mitropolit je dočekao da izvede ovaj narod iz sedamdesetpetogodišnjeg mraka gde smo sami svoje hramove i crkve pretvarali u štale i magacine. Čuda smo se nagledali kako kaže jedan stih u Svetom pismu. Bog podiže velikog Proroka među nas i Bog pohodi narod svoj. I to se odnosi na Mitropolita Amfilohija - naveo je Perović i kazao da je vladika prethodnih godina govorio da je u svemu uspeo, ali ne i da izmiri Crnogorce, preneo je sajt Mitropolije.

- Ko zna kad ćemo to dočekati, ali ako ćemo ići putem Mitropolita Amfilohija, to je onda put ljubavi i mira - rekao je otac Gojko.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je juče jutru u Kliničkom centru u Podgorici od posledica korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina