PROROK MESIJE DOČEKAO DA IZVEDE SVOJ NAROD IZ ROPSTVA! Reči oca Gojka odzvanjaju Cetinjskim manastirom - Joanikije služio pomen (FOTO)

Tanjug

31. 10. 2020. u 07:57

ПРОРОК МЕСИЈЕ ДОЧЕКАО ДА ИЗВЕДЕ СВОЈ НАРОД ИЗ РОПСТВА! Речи оца Гојка одзвањају Цетињским манастиром - Јоаникије служио помен (ФОТО)

Foto: D.Milovanović

EPISKOP budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom i narodom služio je sinoć u Cetinjskom manastiru pomen kraj odra mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Kraj odra je govorio rektor Cetinjske bogoslovije otac Gojko Perović, koji je naveo da je "mitropolit kao prorok Mojsije dočekao da izvede svoj narod iz ropstva".

Foto: D.Milovanović

- Procvetala pustinja i kameno more se po ko zna koji put razdvojilo ovde u Crnoj Gori i mitropolit je dočekao da izvede ovaj narod iz sedamdesetpetogodišnjeg mraka gde smo sami svoje hramove i crkve pretvarali u štale i magacine. Čuda smo se nagledali kako kaže jedan stih u Svetom pismu. Bog podiže velikog Proroka među nas i Bog pohodi narod svoj. I to se odnosi na Mitropolita Amfilohija - naveo je Perović i kazao da je vladika prethodnih godina govorio da je u svemu uspeo, ali ne i da izmiri Crnogorce, preneo je sajt Mitropolije.

- Ko zna kad ćemo to dočekati, ali ako ćemo ići putem Mitropolita Amfilohija, to je onda put ljubavi i mira - rekao je otac Gojko.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je juče jutru u Kliničkom centru u Podgorici od posledica korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)