SAUČEŠĆE UDRUŽENJA BORACA RATOVA OD 1990.: Od danas je nebo na dobitku, a Crna Gora i pravoslavni narod na nenadoknadivom gubitku

V.K.

30. 10. 2020. u 12:59

UDRUŽENjE boraca ratova od 1990. Crne Gore uputilo je telegram saučešća Episkopskom savetu Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori

САУЧЕШЋЕ УДРУЖЕЊА БОРАЦА РАТОВА ОД 1990.: Од данас је небо на добитку, а Црна Гора и православни народ на ненадокнадивом губитку

Foto: D. Dozet

- Upokojio se u Gospodu naš Mitropolit Amfilohije. Od danas je nebo na dobitku, a Crna Gora i pravoslavni narod diljem svijeta na nenadoknadivom gubitku. Prilažemo našu suzu i molitvu za uznesenje njegove plemenite duše u Carstvo nebesko. 

Našem Mitropolitu neka je srećan uzlet u zagrljaj Gospoda i susret sa svojim duhovnim učiteljima Njegošem, Svetim Petrom Cetinjskim, Svetim Vasilijem Ostorškim, Patrijarhom Pavlom i drugim velikanima koji su se imali rašta roditi. Znamo, čuvaće nas još moćnije sa neba, a onaj deo Njega koji je ostao u nama tvoriće i dalje onako kako nas je učio. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki