MINISTAR TVRDI DA JE ZLOUPOTREBILA DECU: Učiteljica Rada Višnjić pozvala učenike na moleban i naišla na osudu nadležnih

B. DABIĆ

07. 10. 2020. u 09:59

OSAM meseci nakon što je dobila uslovni otkaz u OŠ "Jugoslavija" učiteljica Rada Višnjić ponovo je u žiži crnogorske javnosti jer je učenike porukom preko "Vibera" pozvala na moleban.

МИНИСТАР ТВРДИ ДА ЈЕ ЗЛОУПОТРЕБИЛА ДЕЦУ: Учитељица Рада Вишњић позвала ученике на молебан и наишла на осуду надлежних

Foto privatna arhiva

Višnjićeva je pozvala putem viber-grupe odeljenja V-2 učenike na moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira koji je održan 4. oktobra.

U poruci je navela: "Draga djeco, danas je moleban u Hramu Sv. Jovana Vladimira u 18 č, za sretan početak škole, da se molimo za dobro učenje. Ja idem svake godine... I večeras ću biti tamo. Voljela bih da mi se pridružite, ko može... Naravno, ne obazirući se na to ko je koje vjere".

Ovo nije prvi put da učiteljica Višnjić privlači pažnju javnosti postupcima koji nisu praksa prosvetnih radnika.

NIJE POZIV, VEĆ INFORMACIJA

VIŠNjIĆEVA kaže da je u pitanju nameštaljka.

- To nije bio poziv, to je bila informacija, obaveštenje. Učenicima šaljem obaveštenja, informacije i kada su utakmice KK Mornar, i kada su "Susreti pod starom maslinom". Ministar Šehović je zbog izjave zaslužio da ga tužim - kazala je Višnjićeva.

Višnjićeva je u februaru ove godine dobila uslovni otkaz, jer je učenicima zadala temu da crtaju lik iz crtanog filma - Štrumfa, a pozadinu su bojili bojama trobojke. Ona je bila i suspendovana.

Iz Ministarstva prosvete povodom poziva učenika da prisustvuju molebnu navode: "Rada Višnjić je drsko i bezobrazno zloupotrebila i ugrozila decu. Nije joj mesto u prosveti."

Direktorka OŠ "Jugoslavija" Biljana Vukmanović, kazala je da oštro osuđuje čin Rade Višnjić.

- Čin zaposlene u JU OŠ "Jugoslavija", profesorke razredne nastave Rade Višnjić, u ovom trenutku već poznat javnosti, osuđujem pre svega kao roditelj. Niko u ovoj zemlji, niti u svetu, nema pravo da bilo čije dete zloupotrebljava u privatne svrhe bilo koje vrste na način što koristi službeni položaj, posebno ne onaj kome poveravamo decu da ih obrazuje i vaspitava u isto vreme, a čije je ime prosvetni radnik - zvanje koje zaslužuje svaku vrstu poštovanja i ima vekovni dignitet u svakom društvu - saopštila je direktorka Vukmanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri