PROTEST RODITELJA U BARU: Neće da deca u u školama nose maske

B. DABIĆ

04. 10. 2020. u 18:33

SAMO dva dana nakon što su deca krenula u školu, u Baru je organizovan protest grupe roditelja nezadovoljnih odlukom da đaci u školama nose maske .

ПРОТЕСТ РОДИТЕЉА У БАРУ: Неће да деца у у школама носе маске

Foto: B. Dabić

Protest je organizovan je ispred Osnovne škole „Jugoslavija“, gde se okupilo oko 30-tak roditelja koji su stava da deci ne trebaju maske na časovima.

- Većina roditelja koje poznajem smatra da deca ne bi trebalo na času, gde je već napravljena distanca veća nego koju viđamo u gradovima, po kafićima, u šetnji i generalno bilo gde, da nose maske. Ne vidim razlog zašto se nameću maske koje dokazano ne štite od virusa. Svako neka malo istraži, dovoljno je desetak minuta 'guglanja' da bismo došli do zaključka. To nisu teorije zavere, već govorim o stavovima epidemiologa, priznatih doktora, Nobelovaca. U drugim, većim i razvijenijim demokratijama, maske su ukinute jer nemaju svrhu - navodi Aleksandar Kovač. jedan od roditelja i učesnik protestnog skupa.

Roditelji koji su protestovali navode da je poenta „ sloboda izbora“.

- Ako je ovo demokratija, demokratsko društvo, ako sam ja slobodan čovek, ja imam pravo da tu masku nosim, ili ne nosim. Osim ako to nije stavljeno kao zakon. U ovom slučaju mi imamo iskorišten pojam naredbe, koji je došao od ministarstva, koji je nametnut školama... To ostavlja traga i na psihu dece, jer u spoljnom svetu ona vode normalan život – idu na treninge, u grupama od po 50, treniraju u zatvorenih halama. Virus se tuda nije proširio, a u školi su nametnute mere - naveli su okupljeni roditelji.

Foto: B. Dabić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a