DECA NEĆE DA NOSE MASKE, POD STRESOM SU: Roditelji u Crnoj Gori prete bojkotom zbog mera zaštite u školama

Tanjug

23. 09. 2020. u 10:19

RODITELJI koji su pokrenuli peticiju da se u Crnoj Gori ukine odluka o nošenju maski u učionicama, poručili su da razmišljaju da u znak protesta bojkotuju nastavu prvog dana školske godine.

ДЕЦА НЕЋЕ ДА НОСЕ МАСКЕ, ПОД СТРЕСОМ СУ: Родитељи у Црној Гори прете бојкотом због мера заштите у школама

Foto EPA

Oni navode da je do toga došlo jer su deca već pod stresom, kako zbog novog načina praćenja gradiva, tako i zbog epidemiološke situacije.

Predstavnik roditelja Dejana Stanić kazala je da su se uzalud obraćali Ministarstvu prosvete, jer svi ćute.

- Roditelji su jako ljuti. Deca ne žele maske, plaču, kažu da im smetaju da je nose na časovima. Za starije razrede koji će imati onlajn nastavu, razredne starešine nemaju razumevanja ako dete nema internet. Mora imati i tačka - rekla je Stanić.

- Roditelji predlažu da se bojkotuje nastava prvi dan zbog maski i razdvajanja dece u grupe - navodi Stanić i dodaje da da neki roditelji niesu u mogućnosti da obezbede tri maske dnevno deci.

Rekla je i da roditelji ne mogu deci da obezbede telefone ili tablete i da su svi već pod stresom, prenosi RTCG.

Smatra da od skoro 7 miliona evra donacija koje je Nacionalno koordinaciono telo dobilo deo mogao da bude izdvojen da bi se deci obezbedili tableti i internet.

Odlukom Ministarstva prosvete nastavu u školi pohađaće učenici 1, 2, 3, 4, 5. i 6. razreda osnovne škole, kao i 1. razreda srednje škole, a ostali onlajn, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE DA ODUŠEVITE SVOJE NAJMLAĐE: Nema boljeg izbora od ovog hotela u Bodrumu, a ništa manje se ni vi nećete oduševiti