KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI! Mitropolit Amfilohije zapevao čuvenu srpsku pesmu (VIDEO)

Novosti online

20. 09. 2020. u 17:40

КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ! Митрополит Амфилохије запевао чувену српску песму (ВИДЕО)

Foto: Tviter

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je danas selo Brskut povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gde je služio liturgiju.

Nakon liturgije mitropolit Amfilohije je tokom proslave sa meštanima tog sela zapevao pesmu o našoj okupiranoj zemlji - "Ječam žnjela Kosovka devojka". Kao što se vidi na snimku, pored njega je sedeo i političar Marko Milačić.

Amfilohije je tokom svete liturgije u besedi istakao da on poštuje vlast, ali ne sve vlastodršce.

- Ja poštujem vlast, ona je priziv na poredak među ljudima. Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče večnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva - istakao je mitropolit.

Da je ova pesma izuzetno draga mitropolitu svedoči i to što nije prvi da je peva. I pre četiri godine vladika se uhvatio mikrofona i zapevao prilikom osveštavanja manastira svetog Jovana Vladimira u selu Kurilo u Zeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Brka

20.09.2020. 20:57

Mitropolit Amfilohije u srcu nosi Kosovo. U Nisu 2013 prilikom osvestenja hrama Sv. Cara Konsantina i Car.Jelene pitao je jednog oficira "generale kada ce vojska na Kosovo" ovaj mu odgovori "ja sam pukovnik" a mit. Amfilohije rece "bices general", odgovor pukovnika bese "vojska ce na Kosovo vrlo rado ali cim politika to odluci" Amfilohije mu rece pa u pravu si sinko. Eto nesto se desilo pukovnik postao general a ove druge odluke nema,, red bi bio da nesto i politicki pobedimo!

Komandant 1001

21.09.2020. 00:06

Onoga dana kada ameri napuste Bonstil...drugi dan Amfilohijeva želja će da se ispuni....ljudi moji, pa Kosovo je nekoliko puta padalo tuđinu u ruke i sada je u tuđinskim rukama, ali se Kosovo uvek vraćalo svojoj matici !

quadratnacub

21.09.2020. 03:02

Опет се попови мешају у политику, као и 90тих...и поново ће српски род и народ доживети невоље и несреће. Докле ћете бре уништавати сваку српску генерацију, зарад сулуде српске политике!?

Milica

21.09.2020. 03:23

Sramota je da Mitropolit poziva vojsku da ide na Kosovo, makar i u pesmi, da izgine i ovo malo mladosti što nam je ostalo. On je svoje proživeo i sad bi da moj sin za njegove ideje, da ne kažem iluzije, ratuje i gine. To lažni junačenje nas je skupo koštalo i nema veze sa patriotizmom, kao što njegove besede nemaju veze sa Hristovim putem.

iz glave

21.09.2020. 08:50

ЊП Митрополит Амфилохије је носилац Пећког Трона, пола његове Митрополије је на КиМ, те само нељудима може бити противно његово залагање за увођење КиМ у оквире међ права ОУН кроз рез 1244, Устав и Законе Србије. Иако су у MNE борио за цело Православље, без ичије помоћи са стране, победио је јер је сабрао Бог и народ и убедио да верују једни у друге. Можда је то поука онима који би да живе боље а верују у ЕУ басну.