ČLANOVI ''SVETOG SAVE'' SPREMNI DA BRANE IMOVINU MUSLIMANA! Jasna poruka iz Bijelog Polja

M. S.

02. 09. 2020. u 23:33

PREDSTAVNICI udruženja NVO ''Srpski klub Sveti Sava'' iz Bijelog Polja, zabrinuti zbog napada na imovinu Islamske zajednice u Pljevljima ponudili su da zaštite imovinu muslimana u Bijelom Polju.

ЧЛАНОВИ СВЕТОГ САВЕ СПРЕМНИ ДА БРАНЕ ИМОВИНУ МУСЛИМАНА! Јасна порука из Бијелог Поља

Foto: Medžlis Bijelo Polje

Zahvalivši se na takvoj ponudi, predstavnici Medžlisa Islamske zaajednice u Bijelom polju su zaključili da u ovom trenutku čvrsto veruju u dobre komšijske odnose i smatraju da nasrtaja na vakufsku imovinu u Bijelom Polju neće biti. 

Predstavnike NVO "Srpsko društvo Sveti Sava" primili su predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje, predsednik Medžlisa Haris Kurtćehajić, glavni imam Enis ef. Burdžović i imam Mensur ef. Kasumović. 

 - Zahvalivši na želji da se tenzije smire istaknuta je obostrana zainteresovanost na tom planu. Uvek je isticano da je Bijelo Polje primer multiverske i multietničke tolerancije e sada je prilika da se to stvarno i dokaže. Zastrašivanjima, podizanju tenzija i mržnji nema mesta među ljudima koji žive i planiraju da žive u Bijelom Polju, nemaju rezervni rodni grad ni rezervnu domovinu. Bijelo Polje neka ostane kao i do sada, primer gde se različitost uvažava i poštuje, a svi muslimani i pravoslavci imaju dužnost da to sada potvrde - saopšteno je posle sastanka iz Medžlisa Islamske zajednice u Bijelom Polju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a