LIDER KOALICIJE "CRNO NA BIJELO" U PLJEVLJIMA: Abazović - Sada je glavni zadatak svih partija nove vlasti da sačuvamo mir

M.D.

02. 09. 2020. u 00:21

LIDER koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović posetio je u utorak Pljevlja gde se sastao sa predstavnicima Islamske zajednice u ovom gradu.

ЛИДЕР КОАЛИЦИЈЕ ЦРНО НА БИЈЕЛО У ПЉЕВЉИМА: Абазовић - Сада је главни задатак свих партија нове власти да сачувамо мир

Foto: URA

Abazović i predsednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač posetili su ovom prilikom bošnjačko udruženje Taslidža u Pljevljima gde su prisutima poručili da će se svim snagama boriti da zaštite Bošnjake i multietničku Crnu Goru i da će nova vlada formirati isključivo na tom kursu.

Abazović je se ranije susreo i sa imamom Husein-pašine džamije gde je kazao da se trebaju smanjiti tenzije, i pozvao da se pripadnici manjinskih naroda ne osećaju ugroženim.

– Nijedan građanin Crne Gore ne treba da se oseti poraženim, nijedan građanin Crne Gore ne treba da se oseti ugroženim. Ovo je zemlja svih građana, vera i nacija. Pljevlja zaslužuju da sve protekne u tolerantnoj atmosferi i ja apelujem na sve da se držimo univerzalnih ljudskih principa da širimo ljubav, poštovanje i solidarnosti - kazao je Abazović.

- Sada je glavni zadatak svih partija nove vlasti da sačuvamo mir, da tranziciju završimo bez ikakvih provokacija i incidenata koje priželjkuje DPS, kako bi u što kraćem roku krenuli sa čišćenjem velikog haosa koji nam u svim segmentima ostavlja trodecenijski režim. Crnu Goru možemo graditi samo kao građansku državu, u kojoj ravnopravan položaj imaju sve vere i nacije i samo takvu, građansku Crnu Goru će naša platforma podržati- istakao je Abazović.

On je dodao da su i Crna Gora i Pljevlja jednako svih, Crnogoraca, Srba, Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i svih drugih nacionalnosti i vera, kao i da platforma "Crno na bijelo" samo takvu Crnu Goru može podržati i graditi.

- Mi smo garant suverene i građanske Crne Gore. Mi smo garant jake države Crne Gore, a slabog kriminala i istrebljene korupcije. Sada pozivam građane na mir, biće vremena za slavlje. Ostanite kućama, treba nam mudrost i veliko strpljenje. Dajte da pomirimo Crnu Goru, jer tenzije trebaju samo onima koji su izgubili vlast- zaključio je Abazović.

                                             

KADRIBAŠIĆ: NIKO NIJE KAMENOVAO DžAMIJU

Glavni imam Husein–pašine džamije efendija Samir Kadribašić na svom fejzbuk profilu demantova je glasine da je ova džamija kamenovana.

- Ljudi, ne širite laži i dezinformacije. Niko nije kamenovao Husein pašinu džamiju. Ne širite paniku, sve je u redu. Mirno spavajte - naveo je Kadribašić.

On je juče takođe na fejzbuku napisao da “Treba čestitati ljudima na pobedi i priznati da je zaslužena”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna