RUSIJA POZDRAVILA IZJAVU KRIVOKAPIĆA: Prva reakcija iz Kremlja, Crna Gora je pretrpela velike gubitke od sankcija

Novosti online

01. 09. 2020. u 08:57

CRNA GORA je pretrpela veoma velike gubitke zbog anti-ruske politike u prethodnom vremenskom periodu, i u interesima Podgorice je da ojača veze sa Rusijom, rekao je za RT Sergej Cekov, član Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije.

РУСИЈА ПОЗДРАВИЛА ИЗЈАВУ КРИВОКАПИЋА: Прва реакција из Кремља, Црна Гора је претрпела велике губитке од санкција

Foto: Printscreen

Ranije je lider najveće opozicione koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić rekao da je greška to što je Crna Gora podržala antiruske sankcije. Cekov je tu izjavu nazvao „tačnom i zvučnom“.

- U interesu je Crne Gore da ojača veze sa Rusijom. Ona je zaista pretrpela veoma velike gubitke od sankcija... Nadam se da će se nakon izbora situacija promeniti, da će se Crna Gora ponovo vratiti prijateljskim odnosima sa Rusijom - rekao je ruski parlamentarac.

Parlamentarni izbori održani su u Crnoj Gori 30. avgusta. Opozicija je prvi put posle 30 godina dobila više glasova od vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića. Opoziciona koalicija će dobiti 41 mesto u Skupštini, što će joj omogućiti da formira novu vladu te zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)