NOVA REŽIRANA HAJKA MILOVIH VLASTI: Prave "aferu" zbog praistorijskog oružja, trofejni karabini su "velika opasnost"

M. S.

29. 08. 2020. u 20:53

ADVOKAT Josif Mićković iz Pljevalja, demantuje senzacionalnu vest o pronalaženju veće količine oružja, eksploziva i municije u Đurđevića Tari.

НОВА РЕЖИРАНА ХАЈКА МИЛОВИХ ВЛАСТИ: Праве аферу због праисторијског оружја, трофејни карабини су велика опасност

Foto: Uprava policije CG

Uprava policije je u subotu veče saopštila da je izvršila pretres stambenih, poslovnih, pomoćnih i objekata za rentiranje koji se nalaze na porodičnom imanju koje koriste Đ.K. (46), S.K. (49) i M.J. (50). Pronađeno je šest pušaka, revolver, pištolj, 239 komada municije različite vrste i kalibra, oko 5,5 kilograma eksploziva, pet kapisli i dva sporogoreća štapina. Ž.K i S.K su uhapšeni.

Foto: Uprava policije CG

Nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenih u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca određeno je zadržavanje do 72 časa, licima Đ.K. i S.K. iz mesta Đurđevića Tara, opština Pljevlja, zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je u subotu državna tužiteljka i portparolka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, Nataša Bajčeta, posle senzacionalistički ''upakovane'' vesti o pronalaženju veće količine eksploziva, oružja i municije pronađenih  pretresom u kampu Kljajevića luka, u Đurđevića Tari.

Foto: Uprava policije CG

- Oduzimanje oružja u Kljajevića luci je režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima. Skoro sve pronađene puške su trofejne i bile su okačene na zidu restorana, a par njih su lovačke, sa urednim dozvolama. Kljajevićima su pronašli su im i jednu količinu privrednog eksploziva, koja im je ostala nakon što su 2002. godine probijali nekakav put. Istina je da su im pronašli malo veću količinu municije za lovačko oružje. Jasno je da su akciju smišljeno preduzeli da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja, saopštio je advokat iz Pljevalja Josif Mićković, branilac uhapšenih Đola i Slavka Kljajevića, vlasnika kampa Kljajevića luka.

- Prošle godine ministar policije je odlikovao Kljajeviće zbog njihovih akcija u spasavanju ljudi u nevoljama na Tari, a evo danas su postali ''opasni'', kazao je Mićković, koji ističe da su Kljajevići na saslušanju u ODT Pljevlja ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari!

- Istakli su da su gosti restorana  nebrojeno puta bili službenici Uprave policije.

Politički analitičar Igor Damjanović jetko je u objavi na fejsbuk profilu prokomentarisao da su pronađene puške Moskovke (korišćene u Mojkovačkoj bici) i italijanski karabini iz Božićne pobune...                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!