KOLIKA JE LITIJA KAO DA JE IZ DUBROVNIKA KRENULA! Herceg Novi blistao večeras, veliki krsni hod uoči Velike Gospojine (FOTO)

V. V.

27. 08. 2020. u 23:18

- VEĆ devet meseci su Hercegnovljani u mirnim litijama a posle devet meseci, u ponedeljak, posle 30. avgusta, treba da se rodi novi porod, nova nada, čedo mira, budućnosti, radosti svih nas, da ne bude čedo podela i razdora, rekao - otac Nikola Todorović, na početku velike šetnje od crkve svetog Spasa na Toploj do manastira Savina.

КОЛИКА ЈЕ ЛИТИЈА КАО ДА ЈЕ ИЗ ДУБРОВНИКА КРЕНУЛА! Херцег Нови блистао вечерас, велики крсни ход уочи Велике Госпојине (ФОТО)

Foto: V. Vujnović

Koliko je večeras, uoči praznika Uspenja presvete Bogorodice bila duga povorka ljudi ilustruje najbolje komentar – kolika je ova litija kao da je iz Dubrovnika krenula!

Foto: V. Vujnović

Ispred manastira Savina u kojem sutra (28. avgust) proslavljaju hramovsku slavu Uspenje Presvete Bogorodice okupljenim meštanima upućena je poruka da čovek uvek i na svakom mestu bira dobro ili zlo.

Foto: V. Vujnović

- Ako izaberemo jevanđelske vrline nikakve sila i zlo neće moći da nas savladaju, a braneći svetinje života, svetosti, istine i pravde odbranićemo i sve druge svetinje.

Odgovor je jednodušno bila, u Herceg Novom davno potvrđena poruka, "Ne damo svetinje!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024