BLOKIRANA PODGORICA BRANI PRAVOSLAVLJE: Vijore se trobojke, državne zastave, građani pevaju u protestnoj šetnji (VIDEO)

V. K.

23. 08. 2020. u 21:05

IAKO je Podgorica blokirani grad večeras, jer je zbog policijskih kordona nemoguće doći iz bilo kog pravca u glavni grad Crne Gore, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja okupio se veliki broj građana koji su samoinicijativno krenuli u protesnu šetnju ulicama Podgorice.

БЛОКИРАНА ПОДГОРИЦА БРАНИ ПРАВОСЛАВЉЕ: Вијоре се тробојке, државне заставе, грађани певају у протестној шетњи (ВИДЕО)

Foto: M. Janjušević

Trobojke iz vremena Kraljevine Crne Gore, državne zastave, kao i one iz ratnih vremena obeležile su još jednu veličanstveno okupljanje njenih žitelja koji iskazuju svoj otpor prema Zakonu o slobodi veroispvesti, ali i nesvakidašnjoj blokadi svih prilaza koji vode ka Podgorici. Narod peva „Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora“, „Ne damo svetinje!“

Blokiran je prilaz u Biočama nadomak Podgorice gde se nalazi nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore, Zdravko Krivokapić, koji traži od policije da puste narod da prođe.

- Recite vašim šefovima da znaju kako treba da se ponaša prema narodu, mi nismo građani drugog reda - rekao je Krivokapić, dok je policija ostala čvrsta da ne dozvoli protok saobraćaja.

Okupljenima u Podgorici se obratio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovivši da će i ovaj put prvi put izaći na parlamentarne izbore i glasati po svojoj savesti.

- U 82. godini izlazim na izbore i glasam po svojoj savesti, rekao je Mitropolit. -Narod Crne Gore treba da izađe na izbore i glasa protiv onih koji su doneli bezakonje i koji pokušavaju da zatiru temelje Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a