SKANDAL U KLINIČKOM CENTRU CRNE GORE! Medojević: Procenjuju političku pripadnost obolelih od virusa korona koji su hospitalizovani!

V.K.

15. 08. 2020. u 15:34

СКАНДАЛ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ ЦРНЕ ГОРЕ! Медојевић: Процењују политичку припадност оболелих од вируса корона који су хоспитализовани!

Foto: Arhiva "Novosti"

NEBOJŠA Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta i kandidat za poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore” optužio je menadžment Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici da procenjuje političku pripadnost obolelih od koron avirusa koji su hospitalizovani!

Medojević je novinarima predstavio dokument koji se zove ”Spisak hospitalizovanih pacijenata od 16. juna 2020. na Klinici za Infektvne bolesti KBC”, navodećii da je spisak 47 pacijenata autentičan. Međutim, on ga nije podelio novinarima jer bi, kako je rekao, “ugrozio bezbednost izvora i ljude koji su bili na lečenju”.

- Ne bi ovo bilo toliko strašno da pored svih tabela i ne stoji procena dva. U zadnjoj koloni stoji oznaka iz šifrarnika DPS-a. Doktori predvođeni Abdićem i Erakovićem obrukali su lekarsku profesiju, pregazili Hipokratovu zakletvu, pomerili granice ljudske mizerije. Lekari i rukovodstvo KC koji su vezani za DPS procenjuju politički pripadnost lica oboljela od Kovid 19 koja leže u KC na Infektivnoj klinici. Proverio da  da li su ove osobe zaista bila na Infektivnoj klinici i dobio sam potvrdu. Ono što je loše za DPS je to da će samo 13 osoba glasati za DPS. Sad je pitanje da li će oni pored čijeg imena stoji minus dobiti adekvatnu negu kao oni sa plusom. Dokument ću poslati ambasadama država Evropske unije, Velike Britanije i SAD. Građani treba da vide da mi 30. avgusta ne glasamo protiv jedne političke partije nego protiv jedne bolesne, nacisitčke ideologije u čijem centru je vlast a oni su za vlast na sve spremni - rekao je Medojević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

prolupetis

15.08.2020. 23:42

Ako je ovo tačno,pa ovi su se skroz na skroz izgubili.A lepo im je rečeno,ko tuče decu na protestima nema više političke budućnosti.Vlasti dolaze i prolaze sli ovakve stvari od 41. još niko nije radio.

Goran Nikolic akademik CANU

16.08.2020. 09:50

To se nikada u KCCG nije radilo. Čak i u savremenom političkom marketingu, koji malo uvažava etička pravila, treba poštovati prava bolesnika i medicinskog osoblja, i taj osetljivi međusobni odnos ne banalizovati na ovako grub i neistinit način.