SASLUŠAVAJU PRISTALICE CRKVE, ''MONTENEGRO PATRIOTE'' NE DIRAJU: Policija u Kolašinu primenjuje dvostruke aršine

M. S.

14. 08. 2020. u 15:43

BEZ obzira na to što je pravo na slobodu misli, veroispovesti i slobodu izražavanja zagarantovana Ustavom Crne Gore, određeni učesnici auto litija dobili su od Uprave policije pozive za informativni razgovor.

САСЛУШАВАЈУ ПРИСТАЛИЦЕ ЦРКВЕ, МОНТЕНЕГРО ПАТРИОТЕ НЕ ДИРАЈУ: Полиција у Колашину примењује двоструке аршине

Foto: Depozitfotos

"Svakome se jemči pravo na slobodu misli, savesti i veroispovesti. Svako ima pravo na slobodu izražavanja govorom, pisanom rečju, slikom ili na drugi način." Ovo su prava propisana Ustavom Crne Gore.

Upravo iz tog razloga se pitamo zašto su određeni učesnici autolitije u Kolašinu dobili od Uprave policije poziv na informativni razgovor. Da li je sloboda izražavanja ugrožena do te mere da biti slobodan i izraziti svoj stav po pitanju važnih segmenata nije preporučljivo? Zašto policija selektivno postupa u slučaju auto litije, kada se na isti način proslavljao i Dan državnosti i Dan nezavisnosti? 

Ovo je deo saopštenja izbornog štaba koalicije "Za budućnost Crne Gore", iz koga podsećaju da baštiniti demokratiju a pravdu sprovoditi selektivno poraz je celokupnog crnogorskog društva.

- Prava i slobode su izvan svake politike i uverenja, a život u takvom sistemu i društvu koje mora biti inkluzivno je ono čemu stremimo, podsećaju vlastodršce i policiju koja je u nedelju pokušala da zaustavi i spreči auto litiju u Kolašinu - poručuju iz koalicije ''Za budućnost Crne Gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)