DOBIJAMO VAKCINU: Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović o virusu korona

V.K.

17. 07. 2020. u 16:52

ДОБИЈАМО ВАКЦИНУ: Министар здравља Црне Горе Кенан Храповић о вирусу корона

Foto: Socijaldemokrate

MINISTAR zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović saopštio je u državnom parlamentu da će Crna Gora biti među prvim zemljama koja će nabaviti vakcinu protiv korone.

- Vlada Crne Gore je prošlog petka potpisala dokument o nabavci buduće vakcine protiv korona virusa koja se bude otkrila, kazao je Hrapović.

Što se tiče leka “Rendesivir” ministar je poslanika u Skupštini Crne Gore obavestio da je potpisan I sporazum sa Evropskom komisijom o zajedničkoj nabavci tog leka.

-Tako da ćemo verovatno taj lek dobiti u narednom periodu. To su dve ključne stvari koje je zdravstveni sistem odnosno Vlada Crne Gore uradila, rekao je Hrapović.                                                                                                         

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Milos

17.07.2020. 18:28

Pa sto ne bi, ako Rusi naprave prvi bice samo pitanje da li da vakcinisu jednu ulicu u Moskvi ili daju vama u CG, a ako Ameri naprave pre ce dati vama nego jednom kvartu Crnomerikanca.

Sinisa Petkovic

17.07.2020. 18:38

Jadni ste i vi a i mi u Srbiji. Mnogo bi vise voleo da medju zadjnima nabavimo vakcine. Neka na nekom drugom ispituju njena dejstva a ne na nasim narodima. Ali ko pita narod vi "poglavari" najbolje znate...

OGNJEN

17.07.2020. 19:55

@Sinisa Petkovic - Shvatam sta hoces reci i ima tu istine, ali ni medju poslednjima da primimo nista nije bolje. Nije pitanje sta ce bilo koja vakcina cak i sa najboljom namerom da uradi telu nakon nekoliko meseci jer ce se to i testirati, ali da li mogu biti neke strasne posledice posle 2,3 ili 10 godina e to niko nece znati, ni oni koji prvi dobiju ni oni poslednji. Zato razvoj vakcine i uzima preko 10 godina obicno.