POZIV NA VAKCINACIJU: U Crnoj Gori registrovan treći slučaj oboljevanja od morbila

Tanjug

01. 05. 2024. u 17:35

INSTITUT za javno zdravlje (IJZCG) je saopštio da su danas registrovali treći slučaj obolevanja od morbila, kod trogodišnjeg deteta iz Bara, koje nije bilo vakcinisano nijednom dozom MMR vakcine.

ПОЗИВ НА ВАКЦИНАЦИЈУ: У Црној Гори регистрован трећи случај обољевања од морбила

Foto ijzcg.me

- Prema do sada dostupnim informacijama, ovaj slučaj obolevanja nije epidemiološki povezan sa prethodnim slučajem registrovanim u Baru. Takođe, za sada ne postoji podatak o putovanju deteta van Crne Gore u periodu maksimalne inkubacije. Istraživanje se nastavlja radi prikupljanja dodatnih relevantnih informacija u cilju otkrivanja izvora infekcije i smanjenja rizika od pojave novih slučajeva. Dom zdravlja Bar vrši epidemiološko istraživanje i preduzima mere suzbijanja, dok Institut za javno zdravlje pruža neophodnu podršku - navodi se u saopštenju IJZCG-a.

Iz Instituta roditelji su pozvani da dovedu decu na vakcinaciju bez odlaganja.

- "Ne preporučuju se putovanja nevakcinisanim i nepotpuno vakcinisanim osobama u područja gde je registrovano obolevanje u zemlji i van zemlje, kao i bilo kakvo okupljanje ili boravak u kolektivu osobama koje nisu uredno vakcinisane shodno uzrastu ili nemaju podatak da su nekada bolovale ovu bolest - navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis