UHAPŠEN IGOR KRSTOVIĆ

V.K.

27. 03. 2024. u 10:51

U BUDVI je sinoć uhapšen Igor Krstović (38), visokorangirani pripadnik grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

УХАПШЕН ИГОР КРСТОВИЋ

Foto: Profimedia/Ilustracija

- I. K. se potraživao po poternici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih dela iz oblasti pranja novca, kao i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju Uprave policije. Krstović je krajem januara 2020. godine ranjen u pucnjavi u zetskom naselju Balijače, dok je džipom „mercedes” prilazio porodičnoj kući. Njegovo bolničko lečenje nadzirali su specijalci u Hanoveru, a zbog bezbednosti, Nemačka mu je kasnije zabranila ulazak.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Šaranović saopštio je da je uspešno lociranje i hapšenje međunarodno traženog visokorangiranog člana kriminalnog klana, rezultat izuzetne saradnje i profesionalnosti službenika Sektora za borbu protiv kriminala i Odeljenja bezbednosti Budva, uz podršku Specijalnog policijskog odeljenja. On je naveo i da ovo hapšenje pokazuje visoku posvećenost i efikasnost službi u borbi protiv organizovanog kriminala.

- Ovo hapšenje jasno pokazuje da naše službe deluju odlučno i bez kompromisa u suočavanju sa organizovanim kriminalom. Naš cilj je stvaranje sigurnog okruženja za sve građane, a ovakve akcije su ključne u ostvarivanju tog cilja, navodi Šaranović u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!