SMENJEN DIREKTOR POLICIJE CRNE GORE: Vlada na telefonskoj sednici razrešila dužnosti Zorana Brđanina

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 03. 2024. u 23:41

VLADA je večeras na telefonskoj sednici razrešila dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

СМЕЊЕН ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Влада на телефонској седници разрешила дужности Зорана Брђанина

Vlada Crne Gore

-Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, koja poslove obavlja u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema upravljanja, direktoru policije mandat prestaje 12. marta. , 2024. Vlada je zadužila ministra unutrašnjih poslova da od 4. marta do 10. marta 2024. godine raspiše javni poziv za vršioca dužnosti direktora policije, što je u skladu sa dogovorom sa poslednje sednice Vlade, kako bi izborni proces što inkluzivniji i transparentniji i da odbije svaku sumnju u politizaciju te funkcije“, najavio je premijer Milojko Spajić.

Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da sednici Vlade 12. marta dostavi izveštaj o sprovedenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, „a sve u cilju izbora najboljeg kandidata za ovu funkciju“, dodaje se u saopštenju.

Spajić je ranije na Ks mreži napisao da je za čelnu poziciju u policiji potrebno izabrati osobu koja će se „uhvatiti ukoštac sa teškim zadatkom reforme policije”.

(Vijesti.me)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!