UPRAVA POLICIJE CRNE GORE O STANJU MA PUTEVIMA TOKOM VIKENDA: Poginule dve osobe, uhapšeno 50 vozača

Марија Стевановић
Marija Stevanović

09. 10. 2023. u 12:47

TOKOM prethodnog vikenda na putevima 6 Crnoj Gori evidentirane su 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica smrtno stradala na putnom pravcu Bar - Ulcinj, tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je 15 lica zadobilo lake tjćelesne povrede.

УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ О СТАЊУ МА ПУТЕВИМА ТОКОМ ВИКЕНДА: Погинуле две особе, ухапшено 50 возача

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kakonje saopštila Uprava policije Crne Gore, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podneli 228 prekršajnih prijava, izdali 1.143 prekršajna naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

- Slobode je lišeno 50 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 19 vozača u Podgorici, pet u Kotoru, a po četiri u Danilovgradu i Baru, kažu iz Uprave policije, čiji su oripadnici u Nikšiću uhapsili M.P. (27) koji je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 promila.

- Osim toga i kolašinska policija je sprovela intenzivne saobraćajne kontrole tokom vikenda i alkotestirala 78 vozača, od kojih su tri pronađena da upravljaju voziom pod dejstvom alkohola i oni su lišeni slobode.

Takođe, dva vozača su sankcionisana i isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, kažu iz policije i još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)