NARADENE GODINE: Poppis poljoprivrednih gazdinstva u Crnoj Gori

I. D. S.

16. 08. 2023. u 10:39

POPIS poljoprivrede u Crnoj Gori, kako predviđa Nacrt zakona o popisu poljoprivrede, trebalo bi da bude sproveden naredne godine od 1. oktobra do 1. decembra i za tu namenu biće izdvojeno 900.000 evra, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

НАРАДЕНЕ ГОДИНЕ: Поппис пољопривредних газдинства у Црној Гори

Foto D. Dozet

Kako se navodi u Nacrtu zakona, popisom će biti obuhvaćena poljoprivredna gazdinstva koja imaju najmanje 5.000 metara kvadratnih korišćenog poljoprivrednog zemljišta, 3.000 kvadrata oranica, 1.000 m2 aromatičnog, lekovitog i kulinarskog bilja, cveća i ukrasnog bilja, semena i rasada, jagodičastog voća, vinograda..,100 m2 plastenika ili pečurki, te 10 košnica pčela.

Zakon predviđa i novčane kazne od 30  do 2.000 evra ako lice ne da tačne i potpune podatke, a sa 500 do do 20.000 evra kazniće se pravno lice ako ne obezbedi prostor i korišćenje opreme  potrebnih za sprovođenje popisa, navodi se u Nacrtu zakona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost