MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE GRNE GORE: Javni poziv za pomoć pekarskoj industriji i otkupljivačima maline

M. D.

16. 07. 2023. u 14:08

Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javni poziv za pomoć pekarskoj industriji i otkupljivačima maline.

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ ГРНЕ ГОРЕ: Јавни позив за помоћ пекарској индустрији и откупљивачима малине

OTKUP Zdravi plodovi ukinuli klasiranje, Foto Bačkopoljski malinari

- Pozivaju se zainteresovani privredni subjekti, registrovani za proizvodnju hleba i distribuciju na veliko, da dostave zahteve za podršku kojim potvrđuju da su tokom perioda važenja Odluke o utvrđivanju maksimalne maloprodajne cene pšeničnog belog hljeba dnevno isporučivali trgovinama prosečno više od 1.000 komada vekni pšeničnog belog hljeba tip – 500, gramaže od 500g do 600g i gramaže od 300g do 400g, po ceni ne višoj od 0,393 eura bez PDV-a po komadu. Pomoć privrednim subjektima može se dodeliti ukoliko ispune uslove iz ovog javnog poziva, odnosno ukoliko se nađu na Listi privrednih subjekata koji su ostvarili pomoć, a koju sačinjava Komisija nakon okončanja ovog javnog poziva, navodi se u saopštenju Mistarstva poljoprivrde, šumarstva i vodoprivrede.

Oni napominju da se pomoć privrednim subjektima može dodeliti ukoliko ispune uslove iz ovog javnog poziva, odnosno ukoliko se nađu na Listi privrednih subjekata koji su ostvarili pomoć, a koju sačinjava Komisija nakon okončanja ovog javnog poziva.

Detaljni uslovi navedeni su u javnom pozivu koji se nalazi na potralu Vlade CG.

https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-pomoc-pekarskoj-industriji

Zahtevi po ovom javnom pozivu predaju se isključivo putem pošte, zaključno sa 25. julom 2023. godine.

-Zahtevi poslati putem pošte moraju prispeti na arhivu ministarstva do isteka roka za dostavljanje zahteva, koji je utvrđen pozivom, u protivnom neće se razmtrti zaključuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Takođe Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede objavilo je Javni poziv za pomoć otkupljivačma maline. 

-Pozivaju se zainteresovani privredni subjekti za otkup i distribuciju maline, koji posjeduju odobrene prostore za skladištenje poljoprivrednih proizvoda, odnosno prostore koji ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, da dostave zahteve za podršku kojim potvrđuju da su u periodu od 1. jula 2022. godine do 1. jula 2023. godine otkupili malinu sa teritorije Crne Gore i istu prodali po nižoj ceni od koje su otkupili.

Pomoć otkupljivačima maline može se dodeliti ukoliko ispune uslove iz javnog poziva, odnosno ukoliko se nađu na Listi privrednih subjekata koji su ostvarili pomoć, a koju sačinjava Komisija nakon okončanja ovog javnog poziva, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Detaljni uslovi navedeni su u javnom pozivu koji se nalazi na potralu Vlade CG https://www.gov.me/clanak/javni-poziv-za-pomoc-otkupljivacima-maline

- Zahtevi po ovom javnom pozivu predaju se isključivo putem pošte, zaključno sa 21. julom 2023. godine. Zahtevi poslati putem pošte moraju prispeti na arhivu ministarstva do isteka roka za dostavljanje zahteva, koji je utvrđen pozivom, navodi se u javnom pozivu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)