VERNI NAROD GRADI DOM ''MIROSLAVLJEVOG JEVANĐELJA'' U Bijelom Polju počela manifestacija Petrovdanski dani

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 07. 2023. u 08:29

SA blagoslovom Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u Bijelom Polju je počela manifestacija Petrovdanski dani. U navečerje Petrovdana u utorak veče, nakon praznične akademije u Centru za kulturu u Bijelom Polju otvorena je prodajna izložba slika i promocija knjige ''Nebeska dvorišta'' vladike diseldorfskog i nemačkog Grigorija. Prodajna izložba slika bjelopoljskih slikara biće otvorena do 15. jula, a sredstva će biti opredeljena za izgradnju Kuće Miroslavljevog jevanđelja.

ВЕРНИ НАРОД ГРАДИ ДОМ МИРОСЛАВЉЕВОГ ЈЕВАНЂЕЉА У Бијелом Пољу почела манифестација Петровдански дани

milutin sekulović

Svetu arhijerejsku liturgiju u Petrovoj crkvi u Bijelom Polju  služili su episkopi diseldorfski i nemački Grigorije, budimljansko-nikšićki Metodije i buenosairesko-južnocentralnoamerički Kirilo administrator Mitropolije Zagrebačko-ljubljanske.

Račun


SVI ljudi dobre volje mogu pomoći gradnju Doma Miroslavljevog jevanđelja na žiro račun-SPC Opština B.Polje-projekti 520-15303-47. Devizni račun- IBAN: ME25520042000001697318,  :  HBBAMEPGHHH, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Bijelo Polje.

- Izložba se organizuje sa ciljem izgradnje Kuće Miroslavljevog jevanđelja, i nastala je kao rezultat dobre i humane volje umetnika, koji čine sve da svet učine lepšim i boljim mestom za život. Ovo je prilika za sve nas, koja nam omogućava da podržimo umetnost i kulturu ali i da se angažujemo u očuvanju našeg kulturnog nasleđa. Miroslavljevo jevanđelje je  jedno od najdragocjenijih pisanih spomenika kulture. Njegova istorijska i umetnička vrednost je izuzetna, što nas obavezuje da ga čuvamo, sačuvamo i prenosimo budućim generacijama, te verujem da će Dom Miroslavljevog jevanđelja postati mesto duhovnog i kulturnog uzdignuća svih nas - kazala je otvarajući izložbu akademska slikarka Vesna Iličković Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar