RAČUNOVOĐA DALA IZJAVU Papir iz "Čistoće" u SDT dopunjeni novim dokazima

I. D. S.

27. 06. 2023. u 18:42

NAKON što je zamenik gradonačelnice glavnog grada Danilo Šaranović u ponedeljak ujutru predao dokumentaciju gradske "Čistoće" koja, kako tvrdi, dokazuje malverzacije bivše uprave, istog dana poslao je i dopunu. Naime, papiri pokazuju da su detalji poslovanja te firme do pre nekoliko dana držani u tajnosti, te je revizija za 2020. godinu dostavljena tek krajem prošle sedmice.

РАЧУНОВОЂА ДАЛА ИЗЈАВУ Папир из Чистоће у СДТ допуњени новим доказима

Demokratska CG/printskrin

Dostavljena dokumentacija o nezakonitim radnjama u "Čistoći" u ponedeljak popodne dopunjena je izjavom šefice računovodstva tog preduzeća Dragane Vasić. Ona tvrdi da je revizija finansijskih izveštaja za 2020. završena još u junu 2021, a da je izveštaj zaveden u ahivu krajem prošle sedmice. To znači da su detalji poslovanja preduzeća u toj godini bili tajna do pre nekoliko dana, navodi se, pored ostalog, u dopuni obaveštenja koje je Specijalnom državnom tužilaštvu i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću dostavio Šaranović.

Sporna i otpremnina

DOSKORAŠNjEM direktoru gradskog preduzeća Andriji Čađenoviću mandat je istekao 13. juna, nakon čega mu je ponuđeno drugo radno mesto u preduzeću. Ipak, on je to odbio i tražio otpremninu od 24 lična dohotka, odnosno 38.000 evra. Podnosioci obaveštenja SDT međutim, smatraju da je sporan i aneks ugovora na osnovu kojeg Čađenović traži otpremninu.

U prvobitno dostavljenoj dokumentaciji podnosioci navode sumnje na zloupotrebe u vezi sa isplatom donacija, sponzorstava i pomoćima pojedincima i firmama, te trošenje hiljada evra na cveće, slatkiše, reprezentacije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

NOVAK NA POPRAVNOM: Đoković prvog dana Rolan Garosa igrao meč za treće mesto na turniru u Ženevi