SNAŽNA VOLJA ZA EVROPSKI PUT: Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u Briselu

V.K.

31. 05. 2023. u 19:13

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović poručio je u Briselu da u Crnoj Gori nakon promena postoji snažna politička volja da zemlja ubrza svoj evropski put

СНАЖНА ВОЉА ЗА ЕВРОПСКИ ПУТ: Председник Црне Горе Јаков Милатовић у Бриселу

Služba za Informisanje predsednika CG

Iz kabineta predsednika je poslata poruka da je Crna Gora konačno spremna da ubrzano i bezrezervno nastavi svoj evropski put do punopravnog članstva.

- Ubedljivu pobedu na proteklim izborima pratila je inauguracija koja je, uz prisustvo visokih zvanica iz čitavog regiona, u Evropu i svet poslala jednu osvežavajuće pozitivnu sliku dobrosusedskih odnosa. Ove sedmice pokrenut je politički dijalog pod okriljem predsednika što, takođe, ukazuje na nameru da se politika podela zameni politikom kompromisa u vezi najvažnijih pitanja za razvoj Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da je osvit jedne nove, demokratske, pomirljive i inkluzivne političke kulture i na unutrašnjem i na regionalnom planu ohrabrujuć.

- Skoro i zasluženo članstvo Crne Gore u EU dalo bi podstrek i ostalim zemljama kandidatima za članstvo da je politika proširenja suštinski živa - zaključeno je u saopštenju kabineta predsednika. 

Milatović je iz Brisela otputovao za Moldaviju gde će prisustvovati samitu Evropske političke zajednice, u toku kojeg će se sresti sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom i predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije