ISTRAGU PRATILE OPSTRUKCIJE: Premijer Dritan Abazović o ubistvu Duška Jovanovića

V.K.

03. 05. 2023. u 11:18

ISTRAGU ubistva Duška Jovanovića preuzela je nova tužiteljka, kazao je premijer Dritan Abazović nakon sastanaka u "gluvoj sobi", organizovanog u cilju poboljšanja koordinacije istraga napada na novinare.

ИСТРАГУ ПРАТИЛЕ ОПСТРУКЦИЈЕ:  Премијер Дритан Абазовић о убиству Душка Јовановића

Foto: A. Stanković

Abazović je kazao da je u istrazi bilo ogromnih opstrukcija, da je postupajućoj tužiteljki sada dosta teže da postupa u tom predmetu, jer ni neki svedoci nisu među živima.

-Da nije bilo opstrukcija, ovo bi možda bilo davno rešeno - rekao je Abazović, dok je vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović, saopštila da su došli do određenih zaključaka, te da će intenzivirati rad, naročito u slučaju ubistva Duška Jovanovića.

Ministar Zoran Miljanić, koji je i zamenik predsednika Komisije za praćenje istraga o napadima na novinare, kazao je da je današnji sastanak je bio izuzetno dobar.

- Neke stvari, čini mi se da su razrjašnjene sa predstavnicima tužilaštva. Imamo obećanje da će punim intenzitetom nastaviti rad na rasvetljavanju ubistva Duška Jovanovića i da će sve što piše u radu Komisije biti provereno. Nadam se da ćemo uskoro doći do dokaza. Ubistvo Jovanovića je kamen oko vrata pravnoj Crnoj Gori i dok ne bude rešen teško da množemo govoriti o pravdi i vladavini prava - poručio je.

Ministar policije Filip Adžić rekao je da su dogovorli da svi nadležni daju dodatan napor da rasvetle sve napade na novinare, ali da moraju biti procesuirani i svi koji su bili prepreka u tim istragama.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)