INAUGURACIJA BI TREBALO DA BUDE U PRESTONICI: Gradonačelnik Cetinja o najavi Jakova Mitalovića

Марија Стевановић
Marija Stevanović

18. 04. 2023. u 19:08

CETINjE je prestonica države i očekivano je i prirodno da inauguracija bude održana na Cetinju.

ИНАУГУРАЦИЈА БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ У ПРЕСТОНИЦИ: Градоначелник Цетиња о најави Јакова Миталовића

Prestonica Cetinje

Ovo je izjavio gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković povodom najava da će se inauguracija novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića održati u Podgorici.

Takvu mogućnost je najavio je Milatović, izjavom da taj čin treba obaviti pred poslanicima u Skupštini Crne Gore. Međutim, Đurašković kaže da bi to "bila veoma loša poruka i to bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prestonica, čiji je status definisan Zakonom o prestonici".

- Predsednici dolaze i odlaze, ali Cetinje kao simbol večne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja ostaje i niko mu ne može oduzeti status koji ima. Ko god ima dobru nameru prema Crnoj Gori i Cetinju, neće izbegavati Cetinje. Cetinje je mnogo puta u prošlosti dostojanstveno i evropski odgovorilo na brojne izazove, ne vidim razlog da tako ne bude i sada - kaže Đurašković.

Da podsetimo, u toku predizborne kampanje, Jakov Milatović je izvređan i fizički napadnut od grupe huligana, koji su su želeli da spreče njegovu konvenciji u ovom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!