I BARANI U LANCU ŠVERCA POLA TONE KOKAINA: Dva Crnogorca uhapšena u Urugvaju, članovi kriminalnog klana?

B. DABIĆ

27. 03. 2023. u 20:22

CRNOGORSKOJ policiji poznat je identitet dvojice državljana koji su uhapšeni u akciji „Virtus“ u Urugvaju gde je zaplenjeno oko 500 kilograma kokaina.

И БАРАНИ У ЛАНЦУ ШВЕРЦА ПОЛА ТОНЕ КОКАИНА: Два Црногорца ухапшена у Уругвају, чланови криминалног клана?

Foto: Uprava policije

Među 16 osumnjičenih za međunarodni šverc droge iz Urugvaja ka evropi, uhapšena su dvojica Barana. Nezvanično "Novosti" saznaju da je urugvajska policija lisice na ruke stavila mladićima iz Bara,  S.D. i A.A. Obojica su od ranije poznati crnogorskoj policiji. Jedan od njih je hapšen nakon što je fingirao da je nepoznato lice pokušalo da ga liši slobode u njegovoj kući, a drugi je optužen za pokušaj ubistva koje se dogodilo u Baru maja 2019.godine.  

Policija Urugvaja potvrdila je pre tri dana  da je uhapšeno 16 osoba, među kojima dva državljanina Crne Gore. Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja je zvanično saopštilo da su  vlasti ove države  zaplenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dvije sačmarice. Prema rečima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplenjena droga ima procenjenu tržišnu vrednost od oko 15 miliona evra.

Kako su objasnili, droga je iz Bolivije dopremljena u Urugvaj. Kada je stigla u ovu zemlju, plan je bio da bude transportovana dalje ka Evropi, verovatno u Italiju,  gde je njena vrednost veća.

U višemesečnoj akciji „Virtus“ u toj južnoameričkoj državi uhapšeno je 16 osoba, među kojima su i državljani Urugvaja i Bolivije, dva državljanina Crne Gore. Oni se, prema pisanju medija, tereta za različita krivična dela vezana za šverc droge. Za državljane Crne Gore, urugvajski mediji pišu da bi, prema navodima policije, „mogli biti deo balkanskog klana, velike mreže organizovanog kriminala koja deluje u Evropi“.

"Tokom istrage, agenti su od septembra 2022. godine uspeli da identifikuju 18 osoba povezanih sa kriminalnim aktivnostima. Grupu su činili građani različitih nacionalnosti, 11 Urugvajaca, tri Bolivijaca, dva Argentinca i dva Crnogorca. Tokom akcije, vlasti su uspele da privedu 16 identifikovanih, dok se za drugom dvojicom čeka međunarodna poternica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna