I CRNOGORCI PAMTE NATO AGRESIJU: Napad Alijanse na SRJ i ove godine obeležen bez državnih predstavnika

V.K.

24. 03. 2023. u 15:06

Agresija NATO u SRJ i ove godine, kao i svih minulih, obeležena je u Crnoj Gori bez prisustva nadležnih državnih predstavnika.

И ЦРНОГОРЦИ ПАМТЕ НАТО АГРЕСИЈУ: Напад Алијансе на СРЈ и ове године обележен без државних представника

V.K.

Episkop budimljansko-nikšićki Metodije je u manastiru Miholjska prevlaka služio pomen dvojici poginulih vojnika Vojske Jugoslavije tokom NATO bombardovanja na poluostrvu Prevlaka.

Ni ove godine članovima Udrućenja boraca ratova 1990.Crne Gore nije bilo dozvoljeno da polože vence u kasarnama u Danilovgradu i Maslinama u Podgorici.

- Iz kasarne u Danilovgradu su dozvoliti da otac poginulog vojnika  Saše Stajića, koji je prva žrtva NATO bombardovanja u Crnoj Gori  i predsednik Opštine Danilovgrad mogu ući u prostor kasarne i položiti venac na mesto njegove pogibije - kazao je za „Novosti“ predsednik boračkog udruženja Radan Nikolić.- Nikada još nijedan državnik Crne Gore nije izašao na ova obeležja, pa ni kada smo 2005.godine podigli spomenik u Nikšiću, ni kada smo u tom gradu dočekivali posmrtne ostatke vojnika iz nikšićko-šavničke grupe. Aktuelni predsednik Crne Gore nikada nije podržao nijednu našu manifestaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!