ZAVRŠEN 54. PRAZNIK MIMOZE: Na karnevalu 800 učesnika iz regiona, Italije i Grčke (FOTO)

V.V.

05. 03. 2023. u 00:34

OKO 800 učesnika velikog karnevala Praznika mimoze, jednog od završnih programa ovogodišnjeg festivala, stiglo je u Herceg Novi iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, BiH, Hrvatske, a prvi put i iz Italije i Grčke.

ЗАВРШЕН 54. ПРАЗНИК МИМОЗЕ: На карневалу 800 учесника из региона, Италије и Грчке (ФОТО)

Foto: V.V.

Predstavljanju šarenih, razigranih, punih dobre energije karnevalskih grupa u Igalu prethodio je defile zajedno sa gradskom muzikom, mažoretkama i trombonjerima od gradske Sat kule.

U dvorištu Kuće nobelovca Iva Andrića na Toploj dočekali su ih predstavnici Opštine Herceg Novi sa predsednikom Stevanom Katićem,  predstavnici Federacije karnevalskih gradova, koju je predvodio predsednik Josip Silov i član Internacionalnog borda Federacije evropskih karnevalskih gradova Aleksandar Vasović.

Ivan Peulić iz hercegnovske NVO Maškare pozdravio je goste i zahvalio za podršku koju su dobili prethodnih godina od kada je Herceg Novi ponovo postao član  Federacije karnevalskih gradova.

Predsednik Herceg Novog Stevan Katić je uz dobrodolicu istakao i zadovoljstvo što je zahvaljujući Federaciji i gradovima prijateljima hercegnovski karneval sve brojniji

Josip Silov uručio je Katiću Plaketu sa ispisanom porukom, tradicionalnim sloganom Federacije - Memoriam vivat odnosno Uspomena živi i memorijalnu medalju Federacije.

Poklone su razmenili i domaćini i gosti, a potom su karnevalske grupe noseći dobru energiju, prizivajući proleće i muzikom i igrom nastavile ka Igalu  gde su sve grupe posebno predstavljene i pozdravljene burnim aplauzima brojne publike.

U Igalu je obavljeno i suđenje a potom, po tradiciji spaljivanje krnevola Fjaka Južinovića, optuženog za sve loše što se u Herceg Novom dešavalo protekle godine. Odličnim koncertom Tonija Cetinskog završen je 54. Praznik mimoze koji je protekao uz izuzetno dobru posetu svih pedesetak programa koji  su organizovani od 17. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu