MEDOJEVIĆ NE ŠTEDI DRITANA: Abazović do grla u kriminalnim dilovima sa DPS tajkunima, narko-klanovima i švercerima cigareta

Novosti online

28. 02. 2023. u 15:34

SVE aktivnosti Dritana Abazovića otkako je ušao u sektor bezbednosti u decembru 2020. godine bile su usmerene na preuzimanje pozicija Mila Đukanovića i nastavljanje uzimanja tala od narko-kartela i švercera cigareta, tvrdi predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

МЕДОЈЕВИЋ НЕ ШТЕДИ ДРИТАНА: Абазовић до грла у криминалним диловима са ДПС тајкунима, нарко-клановима и шверцерима цигарета

Foto: TV Prva printskrin

- Strane i domaće službe imaju nesporne dokaze da je Abazović ostvario neposrednu komunikaciju sa kavačkim i škaljarskim narko-klanom i da im je dostavljao poverljive informacije dobijene od stranih partnera. Zato su propale akcije zaplene 1.500 kg kokaina u kontejnerima Krstovića i 500 kg u banana Volija, jer je vlasnik droge bio obavešten o međunarodnim akcijama i nije preuzeo robu. A na osnovu akcije jedne zapadne obaveštajne službe razotkrivena je do sada neviđena šema šverca cigareta, koje je Dritan nezakonitim Odlukama Vlade oduzeo od vlasnika iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar, pa ih onda on preko jednog od postojećih duvanskih kartela dalje švercovao - ističe Medojević.

Za naše službe, tvrdi Medojević, nije sporno da je Dritan na vrhu kriminalne organizacije koja je uzimala reket od po 150.000 evra po šleperu od švercera cigareta.

- Uzalud je Dritan smenio šefa ANB-a i postavio svoje ljude sa zadatkom da unište dokaze protiv njega. Sve to postoji i dalje. Svaka njegova tzv. akcija protiv kriminala završava ili nagodbom sa mafijom da za novac prestane progon ili protivzakonitim odlukama kojima se država Crna Gora uvodi u ozbiljan rizik od plaćanja odštete - navodi Medojević.

Abazović je, tvrdi on, “do grla u kriminalnim dilovima sa DPS tajkunima, narko-klanovima i švercerima cigareta”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)