PUTNICI PRIMORANI DA SE VOZE OKO BOKOKOTORSKOG ZALIVA:Od ponoći obustavljen saobraćaj na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetani?

B. D. - V.V.

17. 02. 2023. u 22:19

Putnici koji žele iz Tivta, Budve, Bara… stići do Herceg Novog, Dubrovnika, Trebinja… ili suprotno moraće voziti oko Bokokotorskog zaliva jer od ponoći, 18.februara vlasnici trajekata koji saobraćaju na liniji Kamenari –Lepetani najavili su obustavu saobraćaja. To vremenski znači oko 60 minuta duže putovanje.

ПУТНИЦИ  ПРИМОРАНИ ДА СЕ ВОЗЕ ОКО БОКОКОТОРСКОГ ЗАЛИВА:Од поноћи обустављен саобраћај на трајектној  линији Каменари-Лепетани?

Foto B. Dabić

Pomorski saobraćaj najavio je u petak veče da od ponoći obustavlja  trajektnu liniju Kamenari-Lepetani, nakon što su od Vlade primili otkaz ugovora, koji su sa njom imali od 2019. Godine. To je potvrdio suvlasnik Pomorskog saobraćaja Dejan Ban, gostujući na TVCG. Ban je poteze Vlade i Morskog dobra ocenio kao neozbiljne

Izvršni direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj kazao je da je to preduzeće uputilo Pomorskom saobraćaju zahtev da im do utorka dostave ponudu o prodaji svih šest trajekata kojima raspolažu, kao i da se izjasne o preuzimanju radnika.

Pomorski saobraćaj dobio je odluku Morskog dobra

-Obaveštavamo cenjene korisnike naših usluga i zainteresovanu crnogorsku javnost da smo danas, dobili Odluku direktora JPMD Mladena Mikelja o jednostranom raskidu Ugovora (i Aneksa ugovora) sa našom kompanijom, poručili su iz Pomorskog saobraćaja.

Time, kako dodaju, sva naša prava i obaveze,  vezane za obavljanje linijskog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenari - Lepetane prestaju da važe i to kako je navedeno: "Odluka je konačna i stupa na snagu danom donošenja:"

- Za ovakvo iznenadno, neblagovremeno i nenajavljeno naloženo obustavljanje saobraćaja, mi se izvinjavamo poštovanim korisnicima naših usluga. Koristimo priliku i da se zahvalimo za dugogodišnju saradnju, naveli sui z Pomorskog saobraćaja.

Javnost će detaljnije obavestiti o svim relevantnim dešavanjima u najskorije vreme.

Podsetimo, Vlada je u međuvremenu dala saglasnost na odluku o izmenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane.

- Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala saglasnost na odluku koju je Upravni odbor Morskog dobra doneo na elektronskoj sednici održanoj u sredu- naveli su iz Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (1)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici