SLUČAJ VRAĆEN NA NOVO ODLUČIVANJE: Ukinuta oslobađajuća presuda za bivše direktora u CG

I. D. S.

25. 01. 2023. u 11:05

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu bivšim direktorima Crnogorskog telekoma Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću u predmetu "Telekom" i slučaj vratio Višem sudu na novo odlučivanje, potvrđeno je iz podgoričkog Višeg suda.

СЛУЧАЈ ВРАЋЕН НА НОВО ОДЛУЧИВАЊЕ: Укинута ослобађајућа пресуда за бивше директора у ЦГ

Foto V. Kadić

Viši sud je sredinom prošle godine doneo oslobađajuću presudu za  Obradovića i Ivanovića, osumnjičene da su zloupotrebom položaja, tokom privatizacije Telekoma 2004. godine pribavili 2,3 miliona evra preko of-šor kompanija. Time je, činilo se, afera “Telekom”, koja je vodila je do samog državnog vrha, odnosno porodice aktuelnog predsednika države Mila Đukanovića, dobila svoj epilog.

Afera je pokrenuta kada je Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) utvrdila je da je  Mađar telekom  platio 7, 3 miliona evra mita tadašnjim crnogorskim vlastima preko advokata ,,sestre najvišeg zvaničnika”. Mito je, kako je utvrdila SEC, plaćen preko četiri lažna konsultantska ugovora potpisana nakon prodaje Telekoma, između te kompanije i Mađar telekoma. Vlasnici  tih of-šor komanija nisu poznati javnosti, a ko je primio novac, za šta, te gde je taj novac završio pravosuđe nije istraživalo u oviru pomenute optužnice.

Nedavno je radnička partija najavila i da će Skupštinska komisija za kontrolu i praćenje privatizacija aktualizovati  aferu “Telekom”, te na anketnom odboru preispitati proces i sumnje u korupciju prilikom prodaje tog državnog preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna