VATROMET OSVETLIO BJELASICU: Nikad veseliji božićni praznici u Kolašinu (VIDEO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

08. 01. 2023. u 12:33

BOŽIĆ, najradosniji hrišćanski praznik, nikada radosnije nije obeležen u zimskom turističkom centru Crne Gore, Kolašinu, bez obzira što u gradu nema turista u očekivanom broju, jer sezona kasni zbog nedostatka snega.

ВАТРОМЕТ ОСВЕТЛИО БЈЕЛАСИЦУ: Никад веселији божићни празници у Колашину (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ipak, brojni gosti koji nisu izostali, sa svojim proverenim domaćinima, napravili su nesvakidašnju atmosferu,ndo sada nedoživljenu u gradu pod Bjelasicom.

Hladnu božićnu noć znatno "toplijom" učinio je vatromet koji je kao po komandi ispaljen sa bezbroj mesta.

Kolašin je ovaj Božić posle duže vremena dočekao u pravoj svečarskoj tradiciji možda zahvaljujući i odlasku sa vlasti DPS koja je ovde u opoziciju otišla nakon oktobarskih lokalnih izbora, a koja se svojski trudila da se "ne preteruje" sa obeležavanjem velikih pravoslavnih praznika...

Nova vlast, koju čine Demokrate i Ujedinjena Crna Gora, koalicija DF-SNP i URA, već je donela odluku o podizanju spomenika blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, velikom sinu moračkih brda, rođenom nedaleko od ovog mesta.

Taj predlog dao je predsednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović (Demokrate), a u budžetu je već predviđeno izdvajanje iznosa od 50.000 evra, koji će biti stavljen na raspolaganje Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, za izradu spomenika mitropolitu Amfilohiju, koga su DPS vlasti u Kolašinu bile "zabranile", tako da posle njegove smrti u gradu čije je najslavnije "dete" bez sumnje bio, nije proglašavan ni dan žalosti...

BONUS VIDEO - Badnje veče proslavljeno širom Crne Gore nalaganjem badnjaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)